Német–angol „háború" a legjobb 16 között

Német–angol „háború" a legjobb 16 között
A két futballnagyhatalom már a nyolcaddöntőben összecsap a világbajnokságon.

Immár a nyolcaddöntőket rendezik a dél-afrikai vébén és rendhagyó módon ezúttal egy vasárnapi mérkőzéssel kezdjük a világbajnokság hét végi találkozóinak beharangozását, elvégre a nevezett napon 16 órától Németország és Anglia csap össze Bloemfonteinben. A két gárda eddig hétszer futott egymás karjaiba vb-n vagy Eb-n, ezekből a randevúkból csupán egyszer, az 1966-os világbajnokság döntőjében jöttek ki győztesen az angolok. A többi találkozó – így vagy úgy – rendre német sikert hozott, a 90-es itáliai vébén és a hat évvel későbbi kontinensbajnokság elődöntőjében büntetőkkel vérzett el a „háromoroszlános” csapat.

Háború


 

A mostani meccsük is megkapta a méltó körítést az angol lapoktól, amelyek némelyike nemes egyszerűséggel csak „háborúnak” titulálja a derbit. Mindenesetre a britek nem szeretnének abba a hibába esni, hogy újra tizenegyesekkel bukjanak el, ezért Fabio Capello már pénteken kijelölte azt az öt játékost, akik szükség esetén odaállnak a mészpontra letett labda mögé. Akiknek a vállára szükség esetén óriási teher hárul majd: Lampard, Gerrard, Barry, Rooney és Milner.
 

Magyar résztvevő

Szombaton ismét magyar résztvevőnek szoríthatunk, ugyanis Kassai Viktor játékvezetővel az élen vonul majd ki a gyepre az amerikai és a ghánai válogatott Rustenburgban. Az Egyesült Államok visszavágásra készül, hiszen a két nemzeti tizenegy négy évvel ezelőtt a csoportkörben már összecsapott, akkor az afrikaiak 2–1-re nyertek. – Nagyon jó csapat a ghánai, rendkívül atletikusak és technikásak. Kemény feladat lesz, de ez egy remek alkalom a visszavágásra a 2006-os vereségért – nyilatkozta Bob Bradley amerikai szövetségi kapitány.

Zömében Dél- és Közép-amerikai csapatok


 

Ugyanezen a napon 16 órától Uruguay és Dél-Korea feszül egymásnak, az uruk meggyőző teljesítménnyel végeztek az A csoport élén, az ázsiaiakkal szemben is ők számítanak esélyesebbnek. – Tudom, a játékosaim nem érik be azzal, hogy bejutottak a legjobb 16 közé. Keményen fognak dolgozni, elődöntőbe akarnak kerülni – reagált erre Huh Dzsung Mu, a koreai szakvezető.
A hét végét az Argentína–Mexikó mérkőzés zárja. A csoportkört száz százalékos teljesítménnyel záró, a közvélemény szerint a végső győzelemre is esélyesnek tartott gauchók az eddig ugyancsak meggyőző játékot mutató mexikóiak ellen próbálják meg kapitányuk, Diego Maradona szobrát tovább fényezni. A szakember korábban bocsánatkérést követelt a kritikusaitól, el lehet képzelni, mit mond majd, ha Mexikót is búcsúztatják… HBN-TN