„Német vonalon”, de itthon készül

Risztov Éva
Risztov Éva - © Fotó: Derencsényi István - HBN archív
Debrecen – „Minden edzésnap után többnek és jobbnak érzem magam” – vallja Risztov Éva.

Két és fél hetes floridai edzőtáborozása után ismét Debrecenben „gyűjti a kilométereket” Risztov Éva, a londoni olimpiai játékok nyílt vízi versenyszámának aranyérmese. Pályafutása egyik legnagyobb terhelésű és legkülönlegesebb tengerentúli gyakorlatozása után a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva arról is szót ejtett, hogy várhatóan a jövőben is a „német vonalon” marad, azaz a Thomas Lurz nevével fémjelezett csoport tagjaként készül az idei évad versenyeire.

Floridai erőgyűjtés

– Nagyon jól éreztem magamat a Fort Lauderdale-i edzőtáborban, ahová ismerősként érkeztem, hiszen tavaly Gyurta Danival és a csoportjának többi tagjával együtt ugyanitt készülhettem. Az utazás előtt precíz tájékoztatást kaptam arról, hogy mit kell majd elvégeznem, tehát nem ott derült ki, hogy mennyit és milyen tempóban kell leúszni. Ezt a módszert nagyra értékeltem. Jobb így, mert az ember fel tud hangolódni a legnagyobb terhelésre, a legfárasztóbb edzésnapokra is -nyilatkozta Risztov Éva, aki elmondása szerint Szilveszter napján is két edzés penzumát teljesítette.

A debreceni sportolónak ez volt élete első olyan edzőtáborozása, ahol – messze Európától – egy nagy létszámú csoportba egyedüli magyarként kellett beilleszkednie. – Huszonkilenc német hosszútávúszó mellett tényleg egyedül én képviseltem a magyar válogatottat, de jól boldogultam, és már a német nyelven érkező utasítások legtöbbjét is pontosan meg tudom érteni. Ha viszont nincs edzés, akkor az angoltudásomat gyarapíthatom. Jó volt a hangulat, ismét csak arra jutottam, hogy jó döntést hoztam akkor, amikor Thomas Lurz tanítványaihoz csatlakoztam.”

A teljes cikk a Hajdú-bihari Napló keddi számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek