Nemes ügyért fogtunk össze

Akt.:
Átadtuk az adományokat a hajdúszoboszlói Kőpataki családnak
Átadtuk az adományokat a hajdúszoboszlói Kőpataki családnak - © Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – A Napló karácsonyi adománygyűjtésének eredményeként beérkezett ajándékokat a napokban vittük el a hajdúszoboszlói Kőpataki családnak.

November végén számoltunk be először Kőpataki Adél szívbemarkoló történetéről, s ekkor indítottuk el a Segít a Napló adománygyűjtő akciót a család részére, akikre a Tündérkör Alapítvány hívta fel a figyelmünket.

Minden kisebb-nagyobb felajánlás, ami Adélka számára érkezett, tanúbizonysága volt annak, hogy olvasóink önzetlenül állnak kezdeményezésünk mellé. Több száz pelenka, rengeteg tartós élelmiszer, játék, ruha, és egyéb adományok érkeztek négy hét leforgása alatt a Napló székházába. Közösségek, cégek és magánszemélyek álltak kérdés nélkül, nyitott szívvel ügyünk mellé.

Megtelt a lakás

Szerda délelőtt megrakodott autóval érkeztünk Hajdúszoboszlóra, hosszas pakolás után a másfél szobás lakás megtelt ajándékokkal. Dobozok, ajándékszatyrok tömkelege fölött Kőpataki Judit, Adélka édesanyja meghatottan fogadta a Hajdú-bihari Napló főszerkesztőjének, Boros Norbertnek a szavait:

– Köszönjük, hogy bizalmat szavaztatok nekünk, illetve az olvasóinknak. Úgy érzem, ez a közösség, a Napló tábor kitett magáért. Örülünk, hogy nektek tudtunk segíteni – mondta.

Adélka és négyéves bátyja, Áron kissé megszeppenve fogadták a rengeteg dobozt és ajándékcsomagot, majd lassan feloldódtak, így közelebbről is megnézték, miket vittünk nekik.

Játékokkal is gazdagodtak a Kőpataki gyerekek | Fotó: Kiss Annamarie

A legnagyobb sikert első körben a kismotorok aratták, szinte le sem akartak róluk szállni, lelkesen kerekeztek egyik szobából a másikba. Majd szép lassan a hatalmas ajándékhalomból rajztábla, gyurma és kifestő is előkerült, s biztosak lehetünk abban, hogy délutánra minden doboz mélyén találtak egy-egy meglepetést. A két kicsi még nem tudja, a játékokon túl érkezett felajánlások mennyit könnyítenek szüleik helyzetén. Nekik nem dolguk foglalkozni azzal, egy időre mennyi megtakarítást jelent például az, hogy nem kell pelenkára költeni – s ez így is van rendjén.

Nem fogják elfelejteni

A Napló jóvoltából egy új mosógépet is kapott a család. Kőpataki Judit elmondta; a legjobbkor, mert ötéves mosógépük lassan kezdi megadni magát, hiszen az ötfős családnál napi szinten használatban van a háztartási gép.

Fotó: Kiss Annamarie

– Mindennek nagyon örülünk, köszönjük mindenkinek ezt a rengeteg ajándékot, nagyon nagy támogatást jelent ez nekünk. Fel sem merült bennem az, hogy ennyien megkeresik majd a szerkesztőséget – fejezte ki köszönetét Kőpataki Judit könnyeivel küszködve, majd hozzátette:

Ha helyrejön Adél, akkor én fogok segíteni olyan gyerekeknek, akiknek szükségük van rá. Nem fogjuk elfelejteni ezt a rengeteg segítséget!”

– Kiss Dóra | Videó: Hírek360.hu


Segített a Napló
Mindenkinek megvan a maga gondja, baja, éppen ezért az esetek többségében azzal foglalkozunk, hogy a saját kis hétköznapi csatáinkat megvívjuk, s végül holtfáradtan dőlhessünk az ágyunkba. Természetesen szeretteinket, barátainkat segítjük, ha kell, de ezen a körön kívül már nemigen tekintünk, vagy h...

A kétéves Adélka édesanyjával, Kőpataki Judittal
Hajdúszoboszló - Sokan segítettek, szép számmal gyűltek össze az adományok. Hétfőn véget ért a Napló adománygyűjtése, melyet a hajdúszoboszlói Kőpataki család számára szerveztünk. Szerkesztőségünkbe folyamatosan érkeztek a különböző felajánlások: pelenkák, popsitörlők szép számmal gyűltek, de ajá...