Nemes-Nagy Tibor lett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója

Budapest – Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2015. december 1-jei hatállyal Nemes-Nagy Tibort nevezte ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. élére Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár javaslatára – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Nemes-Nagy Tibor az NFM Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályának főtanácsadójaként dolgozott, korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium osztályvezetője volt, valamint a Magyar Triatlon Szövetség megbízott főtitkára – írták.

A közlemény idézi Tasó Lászlót, aki – találkozva a Zrt. vezetésével – kiemelte: a tárca az állami közútkezelőtől szervezettebb munkavégzést követel meg.

Csak az elkerülhetetlen, feltétlenül indokolt mértékű közlekedési korlátozás, forgalomlassítás fogadható el, amelyet minden alkalommal ellenőriztetni fog – tette hozzá.

Az államtitkára arról is beszámolt, hogy a fennakadások, torlódások csökkentése érdekében minden olyan esetben, amikor lehetséges, kötelező lesz az éjszakai munkavégzés.

Tasó László arról is tájékoztatta a Magyar Közútkezelőt, hogy az NFM öt évre szóló finanszírozási megállapodás megkötését kezdeményezi – olvasható a közleményben.

– MTI –