Nemcsak az ÚriMuri, hanem annak jótékonysági akciója is eredményes volt

Nemcsak az ÚriMuri, hanem annak jótékonysági akciója is eredményes volt
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az egykori cívisek városépítő tevékenysége előtt tisztelegve, illetve az önkormányzat turizmust élénkítő tevékenységét támogatva július elsején és másodikán a tizennégy helyi vállalkozást egy közös cél mellett felsorakoztató Halköz-Társaság rendezte meg a nyár egyik legkiemelkedőbb zenei és gasztronómiai eseményét, az ÚriMurit.

A rendezvény két napján 3500 látogató kóstolt bele változatos programkínálatba, amelynek a több mint százéves épületekkel övezett Simonffy utca és a varázslatos hangulatú Halköz adott otthont. A jó hangulat mellett fontos közösségi ügyet is támogattak a hétvégén az utcabál résztvevői – közölték a szervezők.

A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetének Gyermek Nephrológia és Művese Osztályán kezelt beteg gyermekek megsegítése érdekében az utcabálon Kostyál Viktor grafikusművész karikatúrákat készített. Hercskó Roland, Király Nikolett (Hyou-ka), Pósafalvi Krisztián, Szűcs András és Tóth Zsolt (Hero) tetováló-művészek, illetve Buray István festőművész pedig kizárólag erre az alkalomra készített különböző technikákkal festett képeit lehetett megvásárolni.

Az adományt a Halköz-Társaság nevében Aranyász János, az ÚriMuri társszervezője adja át, a Gyermekgyógyászati Intézetének nevében átveszi Dr. Szabó Tamás egyetemi docens, a Gyermek Nephrológia és Művese Osztály vezetője.

Az adomány átadásakor a Simonffy utcán is közreműködő Kostyál Viktor grafikusművész személyesen is ellátogat a kis betegekhez, hogy vidám hangulatú karikatúráival is elősegítse a mielőbbi gyógyulásukat.


Százakat vonzott a Simonffy utcabál

Debrecen – Befejeződött szombat este a cívisvárosban első alkalommal megrendezett Simonffy utcabál.

hirdetés