Nem voltak varázsszavak, mégis beindult a gépezet

Kudor Kitti
Kudor Kitti - © Fotó: HBN
Debrecen – A Békéscsaba legyőzése után a győri oroszlánbarlangban kell helytállniuk a lokistáknak.

A lilák elleni keleti derbit mindig hatalmas várakozás előzi meg, de most különösen nagy volt az érdeklődés a rangadó iránt, ugyanis a debreceni szurkolók kíváncsiak voltak, a kedvencek kiheverték-e a korábbi sokkot, amit a Siófok és az Érd elleni vereség okozott. Szombaton este kiderült, a DVSC-TVP kilábalt a hullámvölgyből, ugyanis 13–12-es félidőt követően 36–24-re kiütötte az Előrét. A meccs egyik hősét, a 6 gólig jutó Kudor Kittit kérdeztük, mi történt az öltözőben a szünetben, hogy a második félidőben szárnyalt a csapat?

Beindult a gépezet

– Nincs varázsszó – kezdte a választ a csapatkapitány. – Igazából semmi extra nem hangzott el, tudtuk, éreztük, hogy jobbak vagyunk a Békéscsabánál. Az első félidőben az volt a problémánk, hogy nem tudtuk alkalmazni a gyors indításos játékunkat, ezért volt szoros az állás, de a második játékrészben beindult a gépezet. A szünet után még jobb lett a védekezésünk, Víg Vivi rengeteg labdát fogott, illetve sok lerohanásos gólt szereztünk. Volt egy 9–1-es rohamunk, amivel eldöntöttek a mérkőzést. Úgy tűnik, jókor jöttek a pofonok, de nem szabad a saját vállunkat veregetnünk, mert ez csak egy meccs volt, s a java még hátra van!

Nagy falat

A debreceniek ünnepét kissé beárnyékolja, hogy a következő bajnokijukon a Győri Audi ETO KC otthonában lépnek pályára szerdán. – Jobb lett volna egy kevésbé ilyen erős csapat ellen játszani a következő összecsapásunkat, de nincs mese, a Rába partján kell bizonyítanunk. A Győr még akkor is a világ egyik legjobb alakulata, ha vasárnap vereséget szenvedett a Midtjyllandtól hazai környezetben. A dánok bizonyították, a győri klasszisok is emberek, akik akár saját otthonukban is legyőzhetők. A mi konkrét célunk az, hogy minél tovább megnehezítsük Görbiczék dolgát. Élveznünk kell a játékot, mert ha ellenük bejönnek a figurák, akkor bárki ellen sikerrel alkalmazhatjuk majd a jövőben – fogalmazott a Naplónak Kudor Kitti.

HBN-Boros Norbert


Magyar Kupa

A női Magyar Kupa harmadik fordulójában, az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Szeged KKSE lesz a DVSC-TVP ellenfele. A nyolcaddöntőbe jutás egy meccsen dől el, amit november 11-én, szerdán 15.30-tól rendeznek az Újszegedi Sportcsarnokban.

 

 









hirdetés