Sport

2014.09.08. 11:08

Végül diadalmaskodott a Dunaújváros rutinja

Dunaújváros, Debrecen - Derekasan helytállt eddigi legkomolyabb edzőpartnere ellen a Debreceni Hoki Klub.

Dunaújváros, Debrecen - Derekasan helytállt eddigi legkomolyabb edzőpartnere ellen a Debreceni Hoki Klub.

A tavalyi MOL Liga legjobb magyar csapata, azaz a magyar bajnok és kupagyőztes Dab. Docler vendége volt Dunaújvárosban péntek este a ligaújonc DHK. A kezdeti lendület után a dunaújvárosiak egyre inkább átvették a játék irányítását, de Jevgenyij Muhin alakulata Gyatlov kapus remeklésének köszönhetően sokáig tartotta magát. Csupán az első harmad végén sikerült a hazaiaknak feltörni a vendégek védelmét, ekkor Mestyán köszönt be a debreceni kapuba. A második játékrészben bár mezőnyben kiegyenlített játék zajlott, ismét a debreceniek orosz kapusán múlt, hogy egy gólos maradt a hazai vezetés.

A harmadik harmadban aztán kiütközött a csapatok közötti különbség, Azari kétszer is mattolta a vendégek kapusát és a két gyorsan bekapott gól megtörte a Debreceni Hoki Klub lendületét, amire Galanisz révén egy újabb hazai találat volt a válasz. A hajrában ugyan Könczei megszerezte a DHK szépítő találatát, azonban az eredmény már nem változott és megérdemelt hazai győzelem született.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!