Nem volt pánikkeltő a jégveszély-figyelmeztetés

Elutasította a rendőrség a katasztrófavédelem pánikkeltés miatt tett feljelentését.

Mivel a feljelentés és az üggyel összefüggésben közismert adatok alapján bűncselekmény nem állapítható meg, a tényállási elemek (közveszély színhelye, a közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével fenyegető valótlan tényállítás) hiánya miatt, a Miskolci Rendőrkapitányság nemrég elutasította a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőhelyettese által pánikkeltés miatt tett feljelentést – tájékoztatott Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy a B.-A.-Z Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője. 

Elutasították 

Mint arról a “Pánikkeltés: nyomozás nincs” című cikkünkben annak idején beszámoltunk, feljelentés kiegészítést folytatott a rendőrség a júliusi miskolci jégesővárás kapcsán történt pánikkeltés feljelentése miatt. Ismeretlen tettes ellen szólt a feljelentés, aki vagy akik a miskolci közintézményeknek olyan bejelentést tettek, amely (a katasztrófavédelem álláspontja szerint) alkalmas volt arra, hogy az állampolgárok tömegét megtévessze, félrevezesse és ezzel pánikhelyzetet alakítson ki .

A Miskolci Rendőrkapitányság nem rendelt el nyomozást rémhírterjesztés miatt mert megállapításuk szerint a rendelkezésre álló adatok alapján nem volt megállapítható a megfelelő tényállás. Feljelentés kiegészítés keretében folytattak további vizsgálatot: történt-e bűncselekmény, vagy sem? Mint kiderült, nem történt bűncselekmény. Ezért a feljelentést elutasították.

PT