Nem volt kérdéses a siker

Nem volt kérdéses a siker
© Fotó: Matey István
Debrecen – Ahogy illik, magabiztos győzelmet aratott a DVSC az MTK ellen hazai pályán.

A bajnoki alapszakasz hajrájához érve csupa kulcsfontosságú mérkőzést játszik a DVSC-TVP-Aquaticum alakulata. Nem volt kivétel ez alól az MTK elleni péntek esti meccs sem, hiszen a találkozó előtt egyforma pontszámmal álltak a tabellán a mérkőző felek.

Remek első félidő

Örömmel konstatálták a Loki-szurkolók, hogy újra helyet kapott a keretben Lajtos Nóra, aki végre felépült térdsérüléséből. A meccs fontosságának megfelelően koncentráltan kezdett a Debrecen, a 9. percben már 7–2-re vezettek a hazaiak, amire a vendégek trénere időkéréssel reagált. A folytatásban sem változott sok minden, a vendéglátók jól védekeztek, sok esetben hibára kényszerítették a kék-fehéreket, s ezekből a labdaszerzésekből „könnyű gólokat” dobtak a Varga-tanítványok. Jól kézilabdáztak a cívisek, Kudor Kitti nagy kedvvel játszott, de ugyanez elmondható Kelemen Éváról is, aki szebbnél szebb gólokat lőtt a bal szélről. A játékrész hajrájára kissé lankadni látszott a debreceniek lendülete, de Horváth-Pásztor Bettina remek védései újabb lökést adtak a Lokinak, így a szünetre 8 gólos, 18–10-es előnyt harcolt ki a hajdúsági egylet.

Megszórták magukat

A második félidőben három perc alatt tíz gól (20–10) lett a különbség a csapatok között. Az MTK becsületére legyen mondva, nem adták fel, hajtottak, ezért nem süllyedt egy edzőmeccs színvonalára a találkozó. A hazaiaknál egyre többen jutottak játéklehetőséghez, köztük Lajtos Nóra is, aki nagyszerű bravúrokkal tért vissza a kapuba. A végére Karnik Szabina és Sopronyi Anett megszórta magát, kialakítva a fölényes, 30–19-es Loki-diadalt.

A Debrecen legközelebb jövő héten szombaton, Szegeden lép pályára bajnoki összecsapáson.

HBN-BN


DVSC-TVP-AQUATICUM–MTK BUDAPEST 30–19 (18–10)

Debrecen 1050 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – SLAKTA 3, KARNIK SZ. 6, Gorilszka 1, Siska 3, KUDOR 5, KELEMEN 3. Csere: LAJTOS (kapus), SOPRONYI 6 (3), Klikovac 1, Bárány, Szilágyi Á. 1, Varsányi, Marincsák 1, Bohus-Karnik M., Vörös B. Edző: Varga József

MTK: Blazek – Török P. 2, Valovics 1, Wolf 1, Ábrahám 3, Khouildi 1, Balog B. 3 (3). Csere: Ignácz-Pethő (kapus), Barna 3, Horváth D. 1, Fekete B., CSUKA 3, Kovács G., Szádvári 1. Edző: Horváth Attila

Az eredmény alakulása: 5. p.: 4–1. 14. p.: 10–5. 28. p.: 17–9. 33. p.: 20–10. 42. p.: 22–15. 54. p.: 27–17.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3


Mesterszemmel

Varga József: Jól felkészültünk az ellenfél játékából, s végig fegyelmezetten, koncentráltan kézilabdáztunk.

Horváth Attila: Megelégedtünk az elmúlt időszak eredményeitől, majd hamar megadtuk magunkat, így megérdemelten nyert a Debrecen.


Női kézilabda NB I – Biztos debreceni siker
A Debrecen magabiztosan nyert a vendég MTK ellen a női kézilabda NB I egyetlen pénteki mérkőzésén.


HAON-ÉLŐ – DVSC-TVP-Aquaticum vs. MTK 30-19 (18-10)
Debrecen – A női kézilabda NB I alapszakaszának 18. fordulójában pénteken 18 órától az MTK együttesét fogadta a DVSC-TVP-Aquaticum csapata. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.