Nem volt jó ötlet menekülni a rendőrök elől Domaházán

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Domaháza – Sok akciófilmet nézett a tévében és megpróbálta lekoppintani.

Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki Domaházán, a lakásának udvarán akadályozta meg, hogy a rendőrök elvigyék a körözés alatt álló barátnőjét. A vádlott domaházi otthonában rejtegette még fiatalkorú barátnőjét, akit eltűnése miatt keresett a hatóság. A rendőrök váratlanul jelentek meg az ingatlannál, és a nőt a vádlott házának udvarán elfogták. Az előállítása közben azonban, amikor a kocsihoz akarták kísérni, a férfi egy hirtelen mozdulattal ellökte barátnőjét a rendőrök mellől, majd rá is kiáltott, hogy szaladjon. A rendőrök ezt követően üldözőbe vették a nőt és a vádlottat is. Menekülés közben a férfi azzal próbálta megakadályozni elfogásukat, hogy az udvari kapuhoz érve rácsapta azt az őket követő rendőrre, aki – mivel megállni már nem tudott – átesett azon.

Megbánta tettét

A rendőr nem szenvedett sérülést. A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélte el a járásbíróság, amiért 1 év börtönt szabott ki – végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztve azt. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és meg is bánta azt. A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész gondolkodási időt kért.

ÉM


Domaháza, Miskolc - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki az tavaly decemberben erőszakkal akadályozott egy jogszerű rendőri intézkedést Domaházán. Üldözéses jelenet Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 201...