Nem volt engedélyük se a fegyverre, se a lőszerekre

Akt.:
Lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés Püspökladányban
Lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés Püspökladányban - © Fotó: police.hu
Püspökladány – A püspökladányi rendőrök lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást két férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2014. július 3-án 15 óra körüli időben házkutatást tartottak egy püspökladányi lakosnál, akiről olyan információjuk volt, hogy bűncselekményekből származó tárgyakat tart otthonában. A nyomozók a házkutatás során a 48 éves férfinél engedély nélkül tartott lőfegyvert vagy annak utánzatát, fegyveralkatrészeket és több lőszert találtak, melyeket lefoglaltak.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A férfit a rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a lakásán talált eszközöket egy püspökladányi férfitól vásárolta.

A nyomozóknak már korábban a látókörébe került egy 57 éves férfi, aki otthonában engedély nélkül tartott és készített lőfegyvereket vagy azok utánzatát. A rendőrök Sz. Sándort otthonában elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozóhatóság kezdeményezte az őrizetbe vett 57 éves férfi előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2014. július 6-án elrendelt.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság velük szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást, amely során B. János szabadlábon védekezhet.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –