Nem vetítés: ingyen filmek az Apollóban

Nem vetítés: ingyen filmek az Apollóban
Debrecen – Tizennyolc magyar remekkel ünneplik az ötvenéves artmozit.

Mi mással is ünnepelhetné az Apolló az első magyar művészmozi megnyitásának ötvenedik évfordulóját, ha nem azzal, hogy ingyenes vetítésekkel, közönségtalálkozókkal ajándékozza meg az intézményt „éltetőket”, a nézőket? Különösen, ha ez az artmozi a jelenlegitől alig százötven méterre tárta ki kapuit 1966. február 3-án. Az ünnep alkalmából emléktáblát avatnak a Piac utca 28 szám alatt pénteken. – A Magyar Filmszüretre az elmúlt évben moziban vetített magyar művek mellé válogattuk néhány televíziós csemegét, például A berni követ vagy az Engedem, hadd menjen. Kakukktojás A Lovasíjász, mert idén januárban jelent meg, de annyira érdekes, hogy azt gondoltuk nem maradhat ki – nyilatkozta Fejér Tamás, az Apolló vezetője.

Mint mondta, minden vendég szívesen vette a meghívást, így a február 4. és 10. között zajló mustrán az érdeklődők találkozhatnak a Szerdai gyerek filmdráma rendezőjével, Horváth Lilivel, főszereplőjével, Vecsei Kingával és operatőrével, Maly Róberttel. Itt lesz a Lovasíjász rendezője, Kaszás Géza, valamint Lévai Balázs rendező, aki felderítette és rögzítette a Most múlik pontosan című dalban összefonódó három újrakezdés történetet, melynek főszereplői a Csík zenekar, Kiss Tibor (Quimby) és az ismeretlen erdélyi, erdőszombattelki zenekar. Az igazgató ezt a beszélgetést várja a leginkább, de kíváncsi a közönség véleményére is, amelyre utolsó nap derülhet fény. Ekkor összesítik a Kertész Mihály-terembe a programsor alatt érkezők szavazócetlijeit.

HBN–HABE


Hasznos információ

A filmmustra minden programja – a Saul fia kivételével – ingyenes, érdemes időben megjelenni a főbejárathoz, mert a vendégek érkezési sorrendben foglalhatják el a 176 helyet. Minden egyes előadásra ugyanolyan eséllyel juthat be egy-egy néző, a termet egészen kiürítik, így még azoknak is távoznia kell a Miklós utcai kijáraton, akik a soron következő műsor iránt is érdeklődnek. A Piac utca felől pedig újra beléphetnek.
hirdetés