„Nem verték agyon”, ezért elégedett Tabaka József

Akt.:
Tabaka József (jobbra) a debreceni páros Eb-döntőn
Tabaka József (jobbra) a debreceni páros Eb-döntőn - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Csak egy kicsi plusz hiányzott a magyaroktól a dobogóhoz.

A Tabaka József, Magosi Norbert duó az 5. helyen végzett a debreceni rendezésű salakmotoros páros Európa-bajnoki döntőben. A cél valamelyik dobogós hely megszerzése volt, ám az emelvényre a lengyelek, az oroszok és a csehek állhattak fel.

– Kevésen, mindössze két ponton múlt, hogy lecsúsztunk a dobogóról, ezért azt mondom, megálltuk a helyünket. Bár nagyon sajnálom, hogy nem jutott számunkra érem hazai közönség előtt. Nem vagyok elkeseredve, kevés versenyem volt az idén, ennek ellenére „nem vertek agyon” a nemzetközi szinten is magasan jegyzett vetélytársak, sőt egy-két skalpot sikerült begyűjtenem – nyilatkozta a Naplónak Tabaka József, aki a magyarok 18 pontjából 12-t szerzett.

A páros Eb-döntőn több sztár is tiszteletét tette, de vajon milyen érzés volt ellenük versenyezni? – A legnagyobb klasszis az orosz Grigorij Laguta volt, akit szeretnek, éppen ezért nagyon vártak a magyar szurkolók. Grisa egy roppant szimpatikus srác, s kiváló motoros. Ha bejön a „jégmotoros” előzése a lengyelek ellen, csodaként beszélünk a manőverről. Ettől függetlenül számomra a nap legjobb salakosa Dawid Lampart volt, aki győzelemre vezette a lengyel válogatottat – fogalmazott a debreceni vaspapucsos.

Tabaka elmondta, a következő viadala az egyéni magyar bajnoki döntő lesz, amit október 17-én, szombaton 14 órától rendeznek a Gázvezeték utcai salakstadionban.

HBN-Boros Norbert