Nem verekedett és nem körözik Kathi Bélát

Akt.:
Kathi Béla
Kathi Béla - © Fotó: Facebook
Debrecen – A testépítő világbajnok és barátja csitították le a támadókat a siófoki éjszakában.

Elsőként a bodybuilder.hu számolt be arról, hogy a hajdúsági testépítő világbajnok, Kathi Béla baráti körben tartózkodott egy siófoki szórakozóhelyen 2016. június 19-én hajnali három óra körül. A közelükben verekedés tört ki: egy nagyobb társaság bántalmazott egy személyt, akit a földre kerüléskor megrugdostak. A Cutler Gym-hálózat létrehozójának egyik ismerőse szét akarta választani a verekedőket, akit erre leütöttek. Ekkor lépett közbe Kathi Béla, hogy megvédje a bántalmazott ismerőseit.
Sérülés ezután már nem történt, pár perccel később a rendészek is közbeléptek. A rendőrségnek megadták a bodybuilder számát, de nem keresték, viszont aznap kiadták ellene és az ügy másik három résztvevője ellen a körözést. A helyiek úgy tudják, állítólag ez a banda a felelős a Cozma-gyilkosságért és sok környékbeli incidensért.

Tisztázta magát

Kathi Béla erről értesülve maga jelentkezett a rendőrségnél az ügy tisztázása érdekében, ezt követően visszavonták az ellene kiadott körözést.

– Gyermekkori barátommal mentünk el kikapcsolódni Siófokon, a Petőfi sétányon ültünk egy asztalnál és beszélgettünk – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kathi Béla. – Arra lettünk figyelmesek, hogy nem messze tőlünk, a bárpultnál egy húszfős banda körülvesz egy sportoló srácot és lökdösni kezdik. Ekkor odamentünk, hátha tudunk segíteni neki, próbáltuk nyugtatni a társaságot, azt hittük, a fellépésünk elég lesz, hogy megakadályozzuk a verekedést, de nem így történt. Igyekeztünk minél távolabb tartani a sértettől a támadókat, mindez nagyon rövid idő alatt zajlott le és mintegy húsz másodperc múlva ott voltak a rendészek. Szóval kicsit túl van misztifikálva, hogy egyedül én akadályoztam meg a nagyobb verekedést. A rendészek szóltak, hogy menjünk haza, taxiba ültünk és távoztunk a helyszínről. Másnap sem tudtam még, hogy köröznek, ezért elmentem Győrbe, ugyanis a barátnőm győri. Éppen edzeni készültem, amikor a barátaimtól üzenetet kaptam, hogy körözést adtak ki ellenem. Kikerestem a siófoki kapitányság telefonszámát, felhívtam a rendőrséget, hogy mi ez az egész? Azt válaszolták, engem ismertek föl a biztonsági kamera felvételei alapján, s mivel az is garázdaság, ha véded magad, ezért adták ki a körözést ellenem. Rögtön autóba ültem, elmentem Siófokra, elmondtam a történteket a rendőröknek, kiderült szenvedő alanya voltam a történteknek, nem pedig támadó, ezért visszavonták a körözést – mondta a testépítő ikon, akit megkérdeztünk, nem tart-e az esetleges bosszútól.

– Nem mondom, hogy nem tartok tőle, de az élet megy tovább, majd meglátjuk, mi lesz. Egyébként sem kell félni Siófokon, ha probléma van, fél perc alatt ott vannak a rendészek, akik most is jól reagáltak az esetre.

HBN


A siófoki tömegverekedés miatt két férfit keres a rendőrség
Siófok – A rendőrség továbbra is keres két férfit, aki ellen elfogatóparancs van érvényben egy hétvégi siófoki tömegverekedés miatt – közölte Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtófelelőse szerdán az MTI-vel.