Nem változtat az egyetem

Debrecen – Szenátusi állásfoglalás született arról, hogy az intézmény a jövőben is a jelenlegi struktúrában kíván dolgozni, és kiemelt fókuszterülete az egészségipar.

A Debreceni Egyetem Szenátusa az elmúlt időszakban felmerült különféle, intézményi szerkezetet érintő felvetések kapcsán állásfoglalásában erősítette meg, hogy a jövőben is a jelenlegi szerkezetében és egységében kívánja végezni tevékenységét, valamint meghatározta kiemelt tematikus fejlesztési fókuszát, amely az egészségipar.

A dokumentum szövege: „A Debreceni Egyetem küldetésnyilatkozatának megfelelően kívánja szolgálni Magyarországot, az állam polgárait valamennyi képzési szintjén megőrizve sokszínűségét, egységét, rendszerszerű tevékenységét az óvodai neveléstől a felnőttképzésig. Az intézmény az oktatás, a kutatás, a gyógyító-megelőző tevékenység és az agrárium szolgálatán kívül elkötelezett a társadalmi és gazdasági szférával való kapcsolatok erősítése, valamint a felsőoktatás harmadik missziójának, a kulturális és sport feladatainak teljesítése mellett. A Debreceni Egyetem tevékenységének fókusza az egészségiparra irányul.”

– Debreceni Egyetem –
hirdetés