Nem változnak a nyaralási szokások

Nem változnak a nyaralási szokások
Debrecen. A nyár derekához közeledve egyre több ember határozza el magát a külföldi nyaralás mellet, essetleg döntött már úticélját illetően, hovatovább túl is van jól megérdemelt üdülésén.

A tapasztalatok azonban azt mutatják, valószínűleg a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt, évről-évre egyre kevesebben szánják rá magukat, hogy egy-két héten keresztül egy tengerparti szállodában pihenjék ki az esztendő fáradalmait.

 

Debreceni indulással

 

Több utazási irodánál érdeklődve megtudtuk, hogy az előző évekhez képest nem változott a tendencia, ami a legkedveltebb úticélokat illeti. Ahogy az IT Utazás Kft. munkatársa beszámolt, a nyaralni vágyók körében debreceni indulással idén is Tunézia, Törökország illetve Egyiptom tengerparti szállodái a legkeresettebbek. Kérdésünkre azt is elárulta, hogy korábbi zavargások ellenére egyáltalán nem csökkent az utaslétszám az észak–afrikai országokba, csupán a téli időszakban tapasztaltak enyhe visszaesést, ahogy ezt más irodák is megerősítették. Ezzel kapcsolatban a Baumann Reisennél érdeklődve részletesebb információkkal is szolgáltak. Tapasztalatuk szerint az egyiptomi nyaralóövezetekben a fellendülés érdekében nagy mértékben csökkentek az árak, azonban jövőre újra a régi összegekkel számolhatnak az arab országba vágyó üdülők. Továbbá elmondták, náluk Törökországba, de leginkább Bulgáriába fizetnek be leggyakrabban utakat, utóbbira leginkább a kedvező ár/érték arány miatt, de a görög-szigetek is igen kedveltek.

 

Busszal is

 

Az úticélok mellett az indulások ideje sem változott lényegesen az előző szezonokhoz képest. A fent említett utazási irodáknál igen sűrűn próbálják kihasználni a last minute utak nyújtotta árkedvezményt, de a főszezont továbbra is augusztus jelenti, a Baumann Reisennél továbbá június 30-ig tartó elő –illetve az augusztus 25-től kezdődő utószezonban is sokan indulnak nyaralni.

A repülőgépes utazások mellett igen közkedveltek a buszos szervezések is, melyről részletesebben a Grand Tours munkatársa beszélt. Nagy Sándorné úgy tájékoztatott, hogy a többség Görögország nyaralóhelyeit részesíti előnyben, annak ellenére, hogy sokat hallani az országban uralkodó rossz viszonyokról, ami szerinte nagyon fals képet mutat. Emellett megemlítette, hogy a legújabb szervezésük a török riviérára nagyon sikeres, rengetegen döntöttek ezen út mellett, s szinte mindenki pozitív tapasztalattal tért haza.HBN–TOB