Helyi közélet

2013.08.28. 14:18

Minden tanár bére nő

Debrecen - Havi negyvenkétezer forint plusz egy főiskolai végzettségű tanár esetében.

Debrecen - Havi negyvenkétezer forint plusz egy főiskolai végzettségű tanár esetében.

Átlagosan 34 százalékkal emelkedik a pedagógusok fizetése szeptember 1-től – közölte a köznevelési törvény módosítása apropóján tartott sajtótájékoztatón Dr. Pósán László, országgyűlési képviselő kedden. Az országgyűlés hétfői döntése nyomán a pedagógus-életpálya rendszere és a béremelés már az idei tanévkezdéskor kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra.

A fideszes politikus elmondta utoljára 2002-ben nőttek a tanári keresetek, úgy véli az akkori és a jelenlegi emelés fedezete is a polgári kormány gazdaságpolitikájának eredménye. A képviselő elismerte ugyan, hogy az életpálya modell eredeti terveiben említett pedagógus fizetés 60 százalékát teljesítették most, de – mint mondta – a kormány ígéretét a kezdetektől függővé tette az országi gazdasági helyzetétől és az jelenleg ennyit tesz lehetővé. Dr. Pósán László ismertette: a béremelés kerete már a kasszában van, nincs szükség hitelre hozzá, a következő négy évben pedig az eredetei ígéret maradék negyven százalékát is teljesíteni fogják.

HBN-HaBe


Budapest, 2013. augusztus 27., kedd (MTI) – A pedagógus-életpálya rendszere és a béremelés már az idei tanévkezdéskor kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra. Többek között ezt tartalmazza a köznevelési törvény módosítása, amelyet 257 igen, 34 nem szavazattal és 2 tartózkodással fogadott el kedden – az eredeti előterjesztésen nem változtatva – az Országgyűlés.


Budapest, 2013. augusztus 28., szerda (MTI) – Elindul a pedagógus-életpálya új rendszere, átlagosan 34 százalékkal nő a pedagógus munkakörben dolgozók bére, bevezetik felmenő rendszerben az erkölcstan, illetve a hittan oktatását, az általános iskolákban délután 4 óráig foglalkozásokat kell biztosítani – ezek az új köznevelési törvény szeptember 1-jén életbe lépő legfontosabb változásai.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában