Nem válogatnak iskolák és gyerekek között

Felvételünk illusztráció
Felvételünk illusztráció - © Fotó: Molnár Péter
Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ a korábbi négy járási tankerület illetékességi területén alakult.

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ január 1-től önállóan gazdálkodó költségvetési szervként átvette a települési önkormányzatoktól a működtetői feladatkört és az épületek vagyonkezelői jogát. A tankerület részére a korábbi orvosi rendelőben alakították ki az irodákat, az épületet az önkormányzat adta használatba, és segített a felújításában is.

A központi irányítás keretei között önállóan gazdálkodnak, s ami a legfontosabb, az esélyegyenlőséget szem előtt tartva nem válogatnak iskolák és gyermekek között, ahol feladat keletkezik, oda csoportosítják erőiket, nem hagyva ellátatlan területeket – fogalmazott Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató a központot, s annak működési tapasztalatait bemutató sajtótájékoztatón kedden intézményvezetők jelenlétében.

Mindannyian kiemelték, hogy az intézmények arculatára, a valós alapokra szabott költségvetés, az átláthatóbb gazdálkodás pozitívum, s még azok az iskolák is elégedettségüket fejezték ki, amelyek egyébként oktatásbarát önkormányzattól „váltak le”. Gyulai Sándor, a Bocskai István Gimnázium igazgatója kiemelte: iskoláknak szimpatikus az az elv, hogy a jó tankerület nem tesz különbséget gyerek és gyerek között. A kerekasztal-beszélgetés részleteiről később írunk bővebben.

HBN