Nem választották meg a Médiatanács tagjait

Nem született megállapodás a Médiatanács összetételéről, mert a pénteki zárt ülésen nem tudtak megállapodni a parlamenti pártok.

A szervezet 5 tagjára összesen 8 jelölés érkezett. A tagokat delegáló eseti bizottság jövő hétfőn ül össze legközelebb, ahol az előzetes tervek szerint kilenc évre megválasztják a Médiatanács tagjait.

Az eseti bizottság fideszes elnöke reményét fejezte ki, hogy hétfőn sikerül megválasztani a tagokat, amelyet a parlament még aznap meg is szavazhat. Cser-Palkovics András a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy pénteken egyetlen jelölt sem kapott egyhangú támogatást. A bizottság hétfői ülésén már elegendő a parlamenti mandátumok arányában a kétharmados támogatás, így esély van a tagok megválasztására. A kormánypárti politikus fontosnak nevezte, hogy mihamarabb megalakuljon a Médiatanács és felálljon a közszolgálati kuratórium.

A kormánykoalíció csak a saját jelöltjeit kívánja beültetni a Médiatanácsba – tájékoztatták MSZP-közeli források a Független Hírügynökséget. A szocialisták szerint ezt támasztja alá, hogy az öttagú testületbe négy tagot jelölt a Fidesz, egyet pedig a KDNP.

– Független Hírügynökség –