Nem unatkoztak a tűzoltók az elmúlt 24 órában

Nem unatkoztak a tűzoltók az elmúlt 24 órában
© Illusztráció: Matey István
Hajdú-Bihar – Tizennégy segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem megyei műveletirányítási központjába az elmúlt huszonnégy órában. Hat tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották valamelyik egységet, és négy téves jelzés is befutott.

Villanyvezetékre szakadt egy szilfa nagyobb ága tegnap reggel Földesen, a Fő utcán. A püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, az áramszolgáltató szakembereivel közösen rövid idő alatt megszüntették a veszélyhelyzetet.

Körülbelül egy kilométer hosszan égett az avar Berettyóújfaluban, a Báthori utcában délelőtt. A város tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Fanyesedék gyulladt ki Szakolyban, a Tisza tanya mögött, szintén a délelőtti órákban, és a lángok a közeli akácerdőt is veszélyeztették. A helyi önkéntes, valamint a nyíradonyi őrs hivatásos tűzoltói végül két vízsugárral fékezték meg az ötszáz négyzetméteren lángoló fahulladékot. Személyi sérülés nem történt.

Mintegy két hektáron lángolt az aljnövényzet Fülöpön, a Bánháza utcában kora délután. A nyíradonyi és nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a nagy területen égő bozótost.

Műanyag edények gyulladtak ki egy társasház első emeleti lakásának erkélyén Balmazújvárosban, az Illyés Gyula utcában tegnap délután. A lángok az erkélyen tárolt berendezési tárgyakra, és az ablakredőnyre is átterjedtek, amit a perceken belül a helyszínre érkező városi önkormányzati tűzoltók rövid idő alatt eloltottak. Mivel az egész lépcsőház füsttel telítődött, a tűzoltók az épületet kiürítették, majd átszellőztették. A lakásban élő középkorú férfi nem sérült meg a balesetben, és a társasház lakói is rövid időn belül visszatérhettek otthonukba. Jelentős anyagi kár keletkezett.

Gyepszéna gyulladt ki a 4-es számú főút mentén, Hajdúszoboszló és Kaba között délután. A mintegy háromszáz négyzetméternyi égő területet a hajdúszoboszlói őrs hivatásos egysége egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, rövid idő alatt eloltotta.

Méhkas eltávolításában segédkeztek a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók is a kora esti órákban. Derecskén, egy Szabadság úti családi ház kéményébe fészkeltek be a hívatlan vendégek, amit a hajdúszoboszlói egység gépezetes tolólétra segítségével távolított el. A megyeszékhelyen pedig a Vénkerti játszótéren találtak egy nagyobb méhkast az egyik fán, így a városi egység dugólétrát használva távolította el a gyerekeket veszélyeztető kast.

– Kelemen-Madai Petra tű.hdgy. –