Nem üdülni mennek a Balatonhoz az újvárosiak

Akt.:
Nem pihenés vár Feczkó mester tanítványaira
Nem pihenés vár Feczkó mester tanítványaira - © Fotó: HBN-archív
Balmazújváros – A Balmazújváros Siófokon folytathatja eddigi bravúros teljesítményét a másodosztályban.

Sokan kihasználják a visszatérő kánikulát, és a strandokon töltik a hétvégét, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosai is útnak indulnak, méghozzá a Balaton partjára, de a hajdúsági együttes tagjaira nem semmittevés, hanem keménynek ígérkező bajnoki mérkőzés vár a BFC Siófok ellen. A szombat délután 17:30–kor kezdődő összecsapást az ötven százalékos mérleggel rendelkező (két–két győzelem és vereség) Goran Kopunovic trenírozta somogyiak a 10. helyről várhatják, míg a veretlen Újváros a negyedik pozíciót foglalja el négy játéknapot követően.

Jól kontráznak

– Mindig úgy készülünk, hogy a soron következő találkozó lehet a szezon legnehezebb kilencven perce. Elemeztük a siófoki gárdát, amelynek keretét jó képességű labdarúgók alkotják. A riválisunk gyakran agresszív védekezéssel keseríti meg az ellenfelei dolgát, emellett kiválóan kontrázik – nyilatkozta a Naplónak a Balmaz középpályása, Sigér Dávid. A narancsmezes bekkeknek érdemes lesz figyelniük a Siófok házi gólkirályára, Nagy Dánielre, aki eddig három találatot termelt.

A sárga–kékek a Balmazújvároshoz hasonlóan a bennmaradásért küzdöttek a 2014–2015–ös bajnokságban, ami papíron nem jött össze nekik, mivel 30 forduló után a 14. helyezés állt a nevük mellett. Aztán az élvonaltól búcsúzó Pápa gyakorlatilag becsődölt, a Putnok nem kapta meg az indulási jogot, így a Siófokkal töltötte fel a Magyar Labdarúgó Szövetség az NBII mezőnyét.

Gyakori téma

Ebben a pontvadászatban eddig szenzációsan szerepel Feczkó Tamás legénysége, rajtuk kívül csak a Gyirmót és a Mezőkövesd nem szenvedett még vereséget. Hasonlóan fényes rajtra számított a Sigi becenévre hallgató játékos? – Egyáltalán nem lepett meg a jó idénykezdet, szerintem minden adott a kiváló szerepléshez. A szakmai stáb nagyszerű munkát folytat, bő keretünk van, adott esetben a 27 ember közül bárki, bármikor bevethető – vélekedett Dávid.

A Sigér családban fontos szerepet játszik a labdarúgás, hiszen Dávid öccse, Ákos is ezt a sportágat űzi, ő jelenleg a Tiszaújvárosban rúgja a játékszert. – Gyakori téma közöttünk a foci, szinte állandóan erről van szó, mindig mesélünk egymásnak az edzésekről és a meccsekről. Ha tehetjük, és van időnk, mindig ott vagyunk a másik találkozóján. Szerencsére már szerepelhettünk azonos klubban, bízom benne, hogy ez a közeljövőben újra összejön – mondta a 24 esztendős focista.

HBN–BÁ
hirdetés