Nem túlzás kataszrófáról beszélni

Nem túlzás kataszrófáról beszélni
Hajdú-Bihar – Feltehetően többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfő délutáni szélvihar, amely ritkán tapasztalható erővel csapott le a megye északi részén.

A baj Hajdúhadházon és Tégláson a legnagyobb, ahol a vihar számtalan lakó- és középület tetejét felszaggatta, fóliasátrak százait tépre szét, masszív fákat csavart ki tövestől, és nem csak a közutakon, hanem a vasúti pályán is ellehetetlenítette a közlekedést Debreceni és Nyíregyháza között.

A felsővezeték-szakadások miatt az utasokat vonatpótló buszok szállították, a MÁV-nál pedig úgy becsülték, hogy a forgalom rendjét legkorábban kedd hajnalra sikerülhet helyreállítani. Tégláson egyébként súlyosan megsérült egy ember, akinek cserép esett a fejére.

Balmazújvároson és Hajdúböszörményben a szél tetőket bontott meg, cserepeket sodort le és szintén fákat döntött ki, a leszakadó faágak több gépjárműben is komoly kárt okoztak.

Az E-on közlése szerint Hadházon, Újvároson és Tégláson az áramszolgáltatás csak kedden áll helyre. Lapzártánk idején a tűzoltóknál már a 150-et is meghaladta a vonulások száma. Volt, aki éppen csak ki tudott menekült a tanyájáról, már össze is omlott az épület. A vihar országszerte hatalmas károkat okozott.

HBN