Nem túl édes bűnbeesés – csokitolvaj a táblán

Debrecen – Három hónap börtön és egy év közügyektől való eltiltás vár arra a férfira, akinek csokoládélopás miatt kellett felelnie az igazságszolgáltatás előtt. A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa kedden helybenhagyta a másodfokú bíróság ítéletét.


A korábban megállapított tényállás szerint Z. István rendszeres haszonszerzésre 2012 februárjában, Debrecenben egy Csapó utcai üzletből 8000 forint értékben tulajdonított el csokoládét. Augusztusban egy Somlyai utcai boltból 6000 Ft értékű csokoládét tulajdonított el. Mindkét esetben teljes egészében megtérült a kár. A vádlott beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

Az elsőfokon eljáró Debreceni Városi Bíróság 2012 októberében Z. István vádlottat két rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 3 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék 2013 októberében az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta, és 1 rendbeli lopás vétsége tekintetében az ítéletet hatályon kívül helyezte és az eljárást megszüntette. Egyebekben az ítéletet helybenhagyta.

A másodfokú bíróság ítélete ellen a vádlott fellebbezett enyhítésért. Az ítélőtábla – mint fentebb írtuk – jóváhagyta a törvényszék ítéletét.

HBN