Nem tudta kimenteni a zsákmányát – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Nem tudta kimenteni a zsákmányát – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján, 4 főt pedig az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt.

Megyénk közútjain a rendőrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött.

Az ártándi határátkelőhelyen 2014. június 2-án 9 órakor egy moldáv állampolgár jelentkezett kilépésre. A 39 éves külföldi nő igazoltatásakor megállapítást nyert, hogy tiltott határátlépés szabálysértést követett el, mivel jogszerű tartózkodásra jogosító érvényes okmánnyal nem rendelkezett. A rendőrök a nőt előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták, majd a további eljárás lefolytatása céljából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára vitték.

A Debreceni Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást egy helyi lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. június 2-án 11 óra körüli időben Debrecenben, az egyik Piac utcai üzletbe bement egy férfi, aki a polcról levett egy árucikket, melyet a táskájába rejtett, majd a pénztártól fizetés nélkül sietősen távozott. A biztonsági őr észrevette és visszatartotta a tolvajt, valamint telefonon értesítette a rendőrséget. A bejelentést követően a helyszínre érkező járőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították az 53 éves helyi lakost, akit a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében őrizetbe vettek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –