Nem tudni, mennyivel kevesebb

Életkép Bárándon. Kisebbé kívánják tenni a lakosság terheit
Életkép Bárándon. Kisebbé kívánják tenni a lakosság terheit - © Fotó: HBN
Báránd, Kaba, Tetétlen – Az uniós beruházás elszámolása nem könnyű feladat, hónapokig tart.

A Kaba–Báránd–Tetétlen összefogásával zajló szennyvízcsatorna-beruházás a végéhez közeledik. A pályázat támogatása immár 94 százalékos. Ezáltal várhatóan csökkennek a lakossági terhek, ennek a technikai megvalósítása történik – írtuk a Napló július 3-ai számában.

Galgóczi Judit bárándi olvasónk eljuttatta észrevételét portálunkhoz, miszerint még nem kapta vissza azt az összeget, amennyivel többet fizetett. „Szeretnénk, ha mihamarabb visszaadná az önkormányzat!” – jegyezte meg.

Év végén Szegi Emma, Kaba polgármestere (Kaba a beruházás gesztora) a Napló kérdésére ismételten kiemelte, hogy olyan bonyolult elszámolásokat végeznek jelenleg is, amelyek alapján most nem lehet megmondani, ki mennyivel fog kevesebbet fizetni.

– Mivel decemberig kell elszámolnunk a beruházás minden költségével, akkorra tudjuk ingatlanonként lebontva meghatározni a pontos összeget – fogalmazott.

Megkerestük Báránd polgármesterét is, aki elmondta, hogy a lakosok 90 százaléka rendesen fizeti a költségeket, megértették, hogy Báránd és Tetétlen, a két hátrányos helyzetű kistelepülés nincs olyan pénzügyi helyzetben, mint Kaba, ahol nem kell a lakosoknak hozzájárulást fizetniük.

– Higgyék el, mindenki azért dolgozik, hogy ezen két településen élőknek is próbáljuk csökkenteni az anyagi terheit, bizonyítja ezt a korábban megnyert önerő-pályázat, és a támogatási intenzitás növekedése – mondta dr. Kovács Miklós, Báránd polgármestere.

HBN


Csökkennek a lakossági terhek, kisebb lesz az önerő
Kaba – A finishez közeledik a három település szennyvízberuházása.