Nem tudják az orvosok, mitől vérzik egy brit tini szeme

Akt.:
Nem tudják az orvosok, mitől vérzik egy brit tini szeme
© Forrás: BBC
A lány számos kivizsgáláson átesett, de nincs magyarázat az állapotára.

A 17 éves brit Marnie-Rae Harvey szemei véreznek, az orvosok pedig nem tudnak rájönni, mi ennek az oka. A tinédzser azt mondja, hogy emiatt nem tud kimozdulni otthonról és nincsenek barátai. A lányt több szakorvos is vizsgálta ezidáig, járt már nőgyógyásznál, hematológusnál és neurológusnál, de a szakemberek nem tudnak segíteni. – Amikor vérzik a szemem, olyankor nagyon ég, a vér elborítja a pupillámat, olyankor pedig semmit sem látok – fogalmazott a lány. A rejtélyes betegség viszont nem csak a szemeire, hanem a füleire, az orrára, a fejbőrére, a körmeire, valamint a nyelvére is hatással van. A tünetek azt követően jelentkeztek először, hogy Marnie-Rae 2013 márciusában vért kezdett el köpni.


ear
Forrás: BBC


A lány szemei viszont két évvel később, 2015 júliusában kezdtek el először vérezni, amikor egy éjszaka arra ébredt fel, hogy az arcát vér borítja, amely a szemeiből került a bőrére. A tinédzsert rögtön a sürgősségire vitték a szülei, ahol az orvosok értetlenül álltak az eset előtt, ugyanis korábban nem találkoztak ilyennel. – Amikor a kórházban megvizsgálták a szemeim, semmit nem találtak, ugyanakkor amikor második alkalommal elkezdett vérezni az egész arcomat beterítette, majd néhány másodperc után úgy néztek ki, mintha semmi probléma nem lenne velük. A következő két hétben minden nap véreztek – emlékezett vissza. Hozzátette, amikor egy üzletben kezdtek el vérezni a szemei ismét kórházba szállították, de azt leszámítva, hogy gyenge az immunrendszere, semmit nem tudtak megállapítani az orvosok.


_88690589_gij-marney-harvey-27
Forrás: BBC


A tinédzser állapota nem javult, nem járhat egyetemre és arra panaszkodik, hogy szinte folyamatosan szédül és a csontjai is gyakran fájnak. – Az emberek folyamatosan bámulnak, a kórházban le akartak fényképezni és ez egyre rosszabbá válik. Az elmúlt tizenkét napban folyamatosan véreznek a szemeim, korábban öt percig vérzett a szemem és utána abbamaradt, most viszont fél óráig vérzik és csupán öt percre áll meg – mondta.

(BBC)