Nem terrortámadás volt a zágrábi robbanás

Zágráb, 2013. január 10., csütörtök (MTI) – A horvát belügyminiszter szerint nincsenek terrortámadásra utaló jelei annak a robbanásnak, amely szerda hajnalban történt Zágrábban, Podsused vasútállomásnál, mert senki sem hagyott hátra semmilyen üzenetet, és senki nem vállalta a tett elkövetését – adta hírül csütörtökön Zágrábban a Hina horvát hírügynökség.

Ranko Ostojic, a belügyi tárca vezetője a kormányülés előtt a horvát fővárosban újságíróknak nyilatkozva hozzátette, hogy a rendőrség az államügyészséggel (DORH) és a nemzetbiztonsági szolgálattal (SOA) karöltve külön csoportot hozott létre az eset további vizsgálatára.

A Horvát Rádió és Televízió (HRT) szerint a zágrábi rendőrség a robbanást élet – és vagyonbiztonság közvetlen veszélyeztetésének eseteként minősítette.

A horvát főváros legnyugatibb városrésze, Podsused (régi magyar nevén Szomszédváralja) állomásánál szerdán 3 óra 50 perckor ismeretlen robbanószerkezet lépett működésbe a Zágráb és Varasd (Varazdin) között közlekedő tehervonat áthaladásakor. Személyi sérülés nem történt, azonban a mozdony és a sínek megrongálódtak, s néhány környékbeli házban kisebb anyagi kár keletkezett.

MTI