Nem térnek vissza a debreceni ultrák

Akt.:
Nem térnek vissza a debreceni ultrák
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A debreceni szervezett szurkolói csoportok – egyetértésben a diósgyőri csoportokkal – az első két bajnoki fordulóban biztosan nem térnek vissza a stadionba – olvasható a Debreceni Szervezett Szurkolói Csoportok Hajdú Online-hoz eljuttatott közleményében.

Az országos összefogásnak köszönhetően az első csatát megnyertük, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség a következő szezonra nem tette kötelezővé a szurkolói kártyát.

A következő héten szeretnénk, ha az egyeztetéseken (vagy a rendészeti bizottság következő ülésén) garanciát kapnánk arra, hogy az őszi ülésszakban a parlament elé kerül a sporttörvény módosítása és foglalkoznak a regisztráció eltörlésével.
Amennyiben ez megtörténik, úgy bizalmat szavazva a kormánypártnak a csoportok bemennek a stadionba. Bízunk benne, hogy az őszi szezonban az MLSZ is változtat a büntetési tételeken, a törvényhozók pedig észreveszik, hogy a névre szóló jegyvásárlás biztonságilag semmilyen pluszt nem ad, csak megnehezíti a mérkőzések látogatását.

Ha a sporttörvény módosítása nem hoz változást a regisztrációban, úgy a debreceni és diósgyőri csoportok fenntartják a bojkott lehetőségét a többi táborral egyetemben.

– Debreceni Szervezett Szurkolói Csoportok –