Nem tartott ki a végéig a félidei ötgólos előny

Akt.:
Nem tartott ki a végéig a félidei ötgólos előny
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Nem bírt egymással az Újváros és az Orosháza, 26–26-ot játszottak a csapatok.

Harmadik bajnokiját is lejátszotta a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK: szerdán este az Orosházát látta vendégül a hajdú-bihari együttes, mely az első két mérkőzését elveszítette az új szezonban. A Váctól 30–28-ra, míg a Ceglédtől 28–26-ra kaptak ki Füzesi Ferenc tanítványai. Az orosháziak számára ez már a negyedik ütközet volt, két sikerrel és egy vereséggel hangoltak a találkozóra.

A Kőnig Rendezvényközpontban feszültek egymásnak a felek ötszáz néző előtt. Már két góllal mentek a hazaiak, mikor az Orosházi FKSE-Linamar az ötödik percben szépíteni tudott. A folytatásban is igen jól használta ki helyzeteit az Újváros, ellenben a Békés megyeieknek nem nagyon jött össze semmi, egyedül Buday találatai tartották még versenyben az Orosházát. A szünethez közeledve is potyogtak a gólok, végül magabiztos, ötgólos előnnyel mehettek pihenőre a házigazdák.

Feljöttek

A második játékrészre jobban jött ki a zöld-sárga alakulata, folyamatosan csökkent a hátrány, a 44. minutumban pedig már egál volt az állás. Innentől kezdve nem tudott meglépni egyik együttes sem, tíz perccel a vége előtt először szereztek vezetést a vendégek, 21–22. Ezt nem hagyta annyiban a Füzesi-gárda, mely vissza is vette a vezetést, 26–25-öt mutatott az eredményjelző, mikor már csak 120 másodperc volt hátra. A végjátékban sikerült egyenlítenie Vladan Jordovic alakulatának, 26–26 lett a vége, vagyis egy-egy egységgel gazdagodott mindkét gárda.
Az Újváros jelenleg a tabella 10. helyén áll egy ponttal, és legközelebb vasárnap 18 órától a Balatonfüred otthonába látogat.

HBN


A tények

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 26-26 (13-8)
Balmazújváros, 500 néző. V.: Hargitai, Markó.
Balmazújváros: Paul – Balda, Balázs, Simovic 3, Oláh 10, Vranac 3, Kekezovic 4. Cs.: Pajkó, Bagi (kapusok), Korsós 2, Temesvári 2, Morva, István, Nagy Á., Király, Hanták 2. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
Orosháza: Herjeczki – Komporály 2, Németh G. 8, Berta, Mazic 4, Macovchin, Németh L. Cs.: Miklós (kapus), Smojver, Stranigg 2, Suhonjic, Cemas 2, Knezevic, Buday 8, Varsandán, Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 14, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.