Nem tart már sokáig az össze-vissza kocsikázás: rendszert visznek a Segner téri káoszba

Holdbéli táj a Segner téren
Holdbéli táj a Segner téren - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Parkolást gátló oszlopokkal akarják elejét venni az autók bolyongásának.

Több olvasónk is azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a mostanihoz hasonló esős időben évek óta komoly sár képződik a Segner téri buszforduló és a Kürtös utca között található nagy üres telken. Mivel a terület nincs körbekerítve, bárki bármerre mehet a „placcon”. A szomszédos új épület földszintjén fitneszterem működik, így sokan autóval is megfordulnak ott. Néhány éve kaviccsal szórták le a területet, de a járművek azóta kijárták, nagy gödröket vájtak a talajba. A hátsó rész, a Kürtös utca közepe pedig azon kevés belvárosi utcák egyike, ahol még mindig nincs szilárd burkolat.

Köves út lesz

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya azt válaszolta erre, hogy a Kürtös utca jelenleg burkolatlan szakaszának aszfaltozását a Modern Városok Program – illetve immár az Új Főnix-terv – részeként idén elvégezteti az önkormányzat. Az út kiépítésével megoldódik a Kishegyesi út és a Széchenyi utca közötti átjárás problémája.


s2

Fotó: Derencsényi István


A nagy telekkel kapcsolatban azt közölték, hogy az közterület. Ennek egy részén épül meg az út a Kürtös utcán. Az aszfaltozást követően az úttestre történő le- és felhajtás szabályozásának érdekében – az út szegélyének vonalában – parkolásgátló oszlopokat helyeznek ki. Így a Segner tér irányából kizárólag egyetlen útcsatlakozáson keresztül lehet majd az ottani úttestet megközelíteni. Ettől a főosztály a sárfelhordás csökkenését reméli.

HBN–OCS