Nem tart már sokáig a Burgundia utcai rémálom

A visszaaszfaltozásra november végéig várni kell
A visszaaszfaltozásra november végéig várni kell - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Lassan befejezik a régi vízvezeték újracserélését a Burgundia utcában, a buszsávban.

Ányos József, a munkát megrendelő Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta: azért kellett ezt most elvégezni, mert a ’60-as években lefektetett azbeszt-beton vízvezeték az utóbbi időben több helyen eltörött, a bekötő vezetékek fém részei elrozsdásodtak, belőlük szivárgott a víz. Most polietilén csöveket fektettek le, amelyek már rugalmasak, így várhatóan jobban és tovább ellenállnak majd a közlekedésből adódó rezonanciának.

A cégvezető arról is beszélt, hogy a beruházás utolsó fázisában még össze kell kötni a Burgundia utcai új csövet a Csapó utcai vezetékkel. Ez útfelbontással, jelentősebb forgalomkorlátozással jár a tízemeletes lakóház előtti kereszteződésben. A még egyeztetés alatt álló terv szerint előbb az egyik, aztán a másik sávot zárnák le. A munka valószínűleg a jövő héten kezdődik. Az aszfaltozást ezután, a teljes munkaterületen egyszerre végzik el.

Az őszi vezeték felújítási program keretében, – ezzel párhuzamosan – hasonló munkákat végeznek a Fáy András utcában, a Poroszlay úton és a Keleti soron. A három kivitelezővel kötött szerződések értelmében az összesen csaknem 100 millió forintba kerülő és a vízmű által finanszírozott beruházásokat december 15-éig kell befejezni. A munkák jelenlegi állása alapján azonban lehet, hogy már november utolsó napjaira végezzenek.

HBN–OCs
hirdetés