Nem találják a negyven emberrel folyóba zuhant autóbuszt

Legkevesebb egy egyetemista életét vesztette, ám a hatóságok félelme szerint további negyven ember is meghalt, amikor folyóba zuhant egy túlzsúfolt autóbusz a bangladesi főváros közelében.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset Dakkától mintegy 20 kilométerre nyugatra történt. Mint közölték, a járművön nagyjából ötven ember utazott, közülük körülbelül negyvenen voltak az utastérben, amikor a busz belezuhant a Turag folyóba.

Mohibul Haq, a helyi rendőrség illetékese szerint a baleset után a katonaság segítségét kérték a hatóságok, mivel a helyi tűzoltók búvárai egyelőre képtelenek voltak megtalálni a járművet a rendkívül erős sodrású folyóban. “Hat óra eltelt, és még mindig nem találjuk a buszt. Attól tartok, hogy mostanra az összes utas meghalt” – fogalmazott Haq az AFP-nek, hozzátéve, hogy fémkereső detektorokkal is kutatnak a jármű után.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tragédia után nyolc embernek sikerült kiúsznia a partra, egy 23 éves egyetemistalány azonban, aki zuhanás közben esett ki a járműből, a kórházba szállítás után meghalt.

Címkék: , ,