Nem szeretne befürödni a Balaton-parton az Újváros

Korsós Ádám
Korsós Ádám - © Fotó. HBN
Balmazújváros – A Veszprémet és a Szegedet leszámítva adott esetben bárki verhető lehet – véli Korsós Ádám.

Újabb megmérettetés vár a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK együttesére, nem is akármilyen, hiszen a férfi kézilabda NB I. ötödik fordulójában, vasárnap 18 órától a listavezető Balatonfüred otthonában vendégszerepelnek Füzesi Ferenc tanítványai.

A fürediek eddigi mindnégy meccsüket megnyerték, nyolc ponttal az első helyen állnak. Az újvárosiak csak három találkozót játszottak még le, és összesen egy egységet szereztek, miután szerdán ikszeltek az Orosházával.

A csapatok tavalyi két találkozóján előbb 37–21-re, majd 28–18-ra nyert a Balatonfüred, mely ezúttal is jó esélyekkel pályázik a sikerre, ugyanakkor amint azt a hajdú-bihariak irányítójától, Korsós Ádám mondta, mindent megtesznek majd azért, hogy megnehezítsék a hazaiak dolgát.

Jó társaság ellen

– Az biztos, hogy felszabadultan játszhatunk, nem lesz rajtunk nyomás, a papírforma ugyan nem mellettünk szól, mégis bízunk egy meglepetés-eredményben, ponttal, vagy pontokkal szeretnénk hazatérni – vélekedett Korsós, aki szerint érezhetően egyre jobb formába lendülnek. – Többet ki lehetett volna hozni az eddig lejátszott meccseinkből: a nyitány nem sikerült jól, viszont a Vác ellen is nyerhettünk volna, ha a végén nem engedünk ki, illetve az Orosházával szemben is begyűjthettük volna a két pontot. Meccsről-meccsre egyre inkább kezdjük megtalálni az összhangot, bízunk benne, ezúttal is előre tudunk lépni – fogalmazott az újvárosiak kézise, majd rátért arra is, szerinte mivel lehetne megfogni riválisukat.

– A Csoknyai István vezette gárda magja megmaradt, ráadásul a kapujukat Fazekas Nándor védi, akit senkinek sem kell bemutatni. Fizikálisan erős csapatról beszélünk, több válogatott kerettagot is találunk náluk, gyorsan futnak, lövőerőben jók. Természetesen nem lesz egyszerű felvenni velük a versenyt, higgadtan kell majd játszanunk, ügyelve arra, hogy ne tudjanak gyorsan lerohanni minket, fontos lesz a védekezés is – figyelmeztetett az irányító.

Mint megtudtuk, Nikola Lazić nyaka be van állva, Jozef Hanták törött orral játszott szerdán is, míg Mateo Diorisra műtét vár, több hetet ki kell hagynia.

HBN