Nem számítanak sétagaloppra a Vác ellen

Nagy Kevin Zsolt
Nagy Kevin Zsolt - © Fotó: HBN-archív
Balmazújváros – Nagy Kevin állítja, jelentős kihívás előtt állnak a balmazújvárosiak, hiába nyeretlen a Vác.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Vác mérkőzést rendeznek szombaton 17.30–tól az NB II. negyedik fordulójában. Ha megvizsgáljuk a két együttes tabellán elfoglalt helyezését, nyugodtan nevezhetjük országos egyesnek ezt a bajnokit, hiszen a hajdúságiak veretlenül, öt egységet bezsebelve tudták le eddigi három fellépésüket, ezzel szemben az újonc váciak neve mellett egy kövér nulla szerepel a szerzett pontok rovatban.

Nehéz lesz

– Nem számítok könnyű találkozóra, sőt, a szezon egyik legnehezebb kilencven perce várhat ránk. Elemeztük a váciakat, a felvételekből kiderült, egy stabilan védekező gárda ellen kell felvennünk a kesztyűt. Reményeim szerint, a Dunaújváros múlt heti legyőzése kellő lökést ad nekünk – reflektált Nagy Kevin Zsolt a Naplónak a bevezetőben említettekre.

Nagy a dunaújvárosiak elleni győzelemből góllal vette ki a részét, a teljesítményét a sportnapilap is elismerte, mivel három csapattársával egyetemben (Németh Ádám, Kiss László, Varga Kevin) bekerült a harmadik játéknap válogatottjába. – Megmondom őszintén, nem igazán foglalkoztat, hogy milyen osztályzatot kapok a játékomra. Persze tudok róla, de egyes esetekben nem reális képet tükröznek a számok – fejtette ki álláspontját a támadó.

Kiváló sansz

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a nyáron vezette be az úgynevezett „fiatal–szabályt”, amellyel a profi együtteseket – anyagilag is – a tehetségek bevetésére ösztönzi a szervezet. – Örülök ennek a lehetőségnek, ez minden, karrierje elején járó játékosnak egy remek esély. Csapatunkban kilenc ifjú próbál a szakmai stábnak bizonyítani, így nagy harc megy közöttünk a kezdőbe kerülésért – vélekedett Nagy, aki az egyik „haszonélvezője” az MLSZ döntésének. Persze az életkor nem minden, a 20. születésnapját szeptemberben ünneplő labdarúgó fordulóról–fordulóra jó produkcióval hálálja meg Feczkó Tamás bizalmát.

Kevin a nyáron került Debrecenből Újvárosba, a döntés okait firtató kérdésünkre, ezt válaszolta. – Több megkeresésem is volt, de a Balmazújvárost leszámítva, csupán alacsonyabb osztályú alakulatok érdeklődtek irántam. Szeretnék fejlődni, jobb játékossá akarok válni. Elsődleges célom, hogy jövőre visszakerüljek a Lokiba és az élvonalba. Ha ez nem jönne össze, szívesen maradnék jelenlegi klubomban, ugyanis jól érzem magam itt.

HBN–BÁ