Nem számítanak könnyű mérkőzésre a DVSE-nél

Akt.:
Kovács Gábor (labdával) már várja az összecsapást
Kovács Gábor (labdával) már várja az összecsapást - © Fotó: Matey István
Debrecen – Kovács Gábor szerint azonos játéktudású gárdák csapnak össze.

Szerdán 19 óra 30 perctől a BVSC-Zugló együttesét fogadja a DVSE vízilabdacsapata a középszakasz második fordulójában. Miroslav Bajin együttese azzal, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában nem kis meglepetésre legyőzte a Szolnoki Dózsa csapatát, az előző szezonhoz hasonlóan ismét kvalifikálta magát az OB I felsőházába.

Harcos ellenfél

Nem volt sok idő az ünneplésre, hiszen egy hét elteltével már meg is kezdődtek a középszakasz küzdelmei, ráadásul a listavezető Ferencváros rögtön az első találkozón visszahúzta a földre a hajdúságiakat. Bár a zöld-fehéreket eddig még csak megszorítani sem tudta senki a bajnokságban, a 15 gólos vereség több, mint kijózanító volt.

– A szerdai meccs teljesen más mérkőzés lesz, biztos vagyok benne, hogy a játék képe is másként alakul majd, mint a Fradi ellen. Nagyon harcos mérkőzésre számítok, és remélem, hogy a végkimenetel számunkra kedvező lesz. A BVSC egy olyan stabil középcsapata a mezőnynek, mely bármikor képes megnehezíteni a nagyok dolgát, és alkalom adtán le is tudja őket győzni. Azt gondolom, hogy mi is elértük most már ezt a szintet, és szeretnénk még előrébb lépni a jövőben – vélekedett a fővárosban négy gólt szerző Kovács Gábor.

Összeszokottabbak

A szerdai ellenfél már jóval közelebb áll játéktudásban a DVSE-hez, hiszen a BVSC a cívisvárosiakhoz hasonlóan három ponttal áll a bajnokságban. A fővárosiak ugyanakkor nagyon stabilak az utóbbi időben, hiszen Egerben és a Honvéd otthonában is pontot tudtak szerezni, míg legutóbb Szolnokon egy végig kiélezett találkozón maradtak csak alul.

– Úgy érzem, hogy játékos­állományban nem képviselnek magasabb szintet nálunk, de talán annyi előnyük lehet, hogy összeszokottabbak, mint mi, hiszen évek óta együtt játszanak. Mi már bebizonyítottuk, hogy hazai környezetben mindenkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt, remélem, ez szerdán sem lesz másként, várom már nagyon az összecsapást – zárta szavait a klub honlapján a csapatkapitány.

HBN