Nem szállította ki a megrendelt játékkonzolt

Berettyóújfalu – Egy csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást fejezetek be vádemelési javaslattal a berettyóújfalui rendőrök.


A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott csalás megalapozott gyanúja miatt K. Csaba 38 éves egri lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015 februárjában egy internetes oldalon játékkonzolt és hozzá tartozó kiegészítőt, valamint memóriakártyát hirdetett eladásra és miután az általa megadott bankszámlára a sértettek a vételárat elutalták, elérhetetlenné vált és a megrendelt árut sem küldte meg a vevőknek, továbbá az átutalt pénzt sem küldte vissza.

Az egyik megkárosított berettyóújfalui vevő feljelentését követően a rendőrök nyomozást indítottak, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Csabát. A nyomozók 2015. július 30-án Egerben gyanúsítottként kihallgatták a 38 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A terhelt vallomásában elmondta, hogy telefonon beszélt a vevőkkel, akiknek megígérte, hogy a tőle megrendelt árukat – amelyekkel akkor már nem is rendelkezett – elküldi, így tévedésbe ejtette őket és a pénzt sem utalta vissza.
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az egri gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés