Nem szabad temetni a Lokit!

Nem szabad temetni a Lokit!
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – Pénzbüntetés és csapatmegbeszélés után új fejezetet nyitottak a DVSC-nél.

A Loki női kézilabdacsapata két súlyos vereséget szenvedett a bajnokságban, előbb a Siófok 9, majd az Érd 12 góllal győzte le a debrecenieket. A DVSC Kézilabda Kft. vezetése a vereségek után megbeszélést tartott a csapattal, ahol közölték a játékosokkal, hogy a klubhoz méltatlan produkció nem maradhat következmények nélkül.

Vállalni a felelősséget

– A helyzet egyáltalán nem kilátástalan és nem is helyrehozhatatlan. Viszont úgy éreztük, eljutottunk arra a pontra, ahol még idejében közbe lehet lépni, be lehet avatkozni. Ehhez azonban drasztikusnak tűnő lépéseket kellett megtenni. Mindenképpen szeretnénk megállítani az elmúlt két mérkőzésen tapasztalt tendenciát, s újra felépíteni magunkat. Azzal, hogy a klub a honlapján nem seperte a szőnyeg alá a problémát, hanem önkritikát gyakorolva minősítette csapatunk teljesítményét, az volt a szándékunk, hogy a lányok érezzék, milyen az, ha a klubvezetés sem fogja a kezüket. Ez nem az a teljesítmény, ami elfogadható DVSC-mezben, tehát a csapatnak vállalnia kell a felelősséget. Azért kapták a pénzbüntetést, hogy a saját zsebükön érezzék, ilyen teljesítményért, ilyen hozzáállásért nem jár anyagi ellentételezés – nyilatkozta Ábrók Zsolt, a DVSC-TVP ügyvezetője a klub honlapjának.

Átbeszélték a problémákat

– Ez a csapat az elmúlt másfél évben felépítette önmagát, a kieső helyről került olyan szintre, hogy most jogos elvárás lehet az ötödik-hatodik hely megszerzése. Ezért a lehetőségért a csapat kőkeményen megdolgozott, ám azt tudnia kell minden játékosnak, hogy ez nem csak rajtuk múlott. Ehhez szükség volt, hogy a szurkolók, a tulajdonosok, a támogatók, a klubvezetés, a média olyan egységet alkosson körülöttük, ahol mindenki egymásért, egy célért dolgozott. Az elmúlt két mérkőzésen a csapat ezzel a bizalommal élt vissza, ennek a közösségnek fordított hátat. Mindez természetesen nem volt szándékos, de mindenki úgy érezhette, hogy cserbenhagyta őt a csapat – mondta Ábrók Zsolt, aki kategorikusan kijelentette, nincs edzőkérdés a Lokinál.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

– A csapatmegbeszélés előtt négyszemközt is egyeztettünk Varga Józseffel, aki van annyira önkritikus edző, hogy tudja, mi az, amiben hibázott, mit lehetett volna esetleg másként csinálni, illetve min kell változtatni a jövőben. Természetesen az olyan meccseken, amikor egy komplett csapat teljesít visszafogottan, akkor az edzőnek is beszűkülnek a lehetőségei, ő is hibázik. A nyár óta elvégzett munkát nem két meccs alapján kell megítélni.

Visszaszerezni a bizalmat

– Hosszasan beszélgettünk a lányokkal, s azt hiszem, megértették, belátták a saját felelősségüket. Mindenki egyetértett abban, hogy ebben a három hétben újra fel kell építenünk azt a bizalmat, amiért az elmúlt másfél évben megdolgoztunk, s most a saját hibánkból megingott. Új fejezetet nyitottunk, és újra azon dolgozunk, hogy ez a közösség megint összeálljon, a csapat újra sikeres legyen! A végső célunk nem változott, azt gondoljuk, hogy ugyanúgy elérhető, bár megnehezítettük a dolgunkat, de ez a csapat meg akarja, meg tudja és véghez is viszi, amit eltervezett. Sajnos volt két olyan meccs, ahol rossz döntéseket hoztunk, de nem kell temetni minket! Az a cél, hogy a következő hazai meccsünkön, a Békéscsaba ellen már újra ugyanaz a hozzáállású csapat lépjen pályára, amelyet megszokhattunk, s amit el is vár a közönség a DVSC-től! – jelentette ki Ábrók Zsolt.

HBNSporthírek


hirdetés