Nem sokáig voltak új gazdájuknál a baromfik

Hajdúszoboszló – A rendőrök gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást az ellen a gyanúsított ellen, aki egy hajdúszoboszlói családi ház udvaráról több baromfit is ellopott.

A nyomozás adatai szerint 2014. június 23-án 10 óra 15 perckor egy 41 éves helyi férfi tett feljelentést a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon, mert ismeretlen tettes bemászott a háza udvarára és onnan eltulajdonított 20 darab baromfit. A sértett azt is elmondta, hogy a két hónapos csirkéit az egyik szomszédos ingatlanon látta.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint az utcában házkutatást tartottak egy 17 éves fiúnál, akinél megtaláltak egy tucat szárnyast. A nyomozók lefoglalták és a tulajdonosnak visszaadták az állatokat. Az egyenruhások a rendőrkapitányságra előállították a fiatalkorút, aki gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a terhelttel szemben befejezte a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat 2014. július 16-án bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –