Nem sok munkája volt

Verpecz István
Verpecz István - © Fotó: HBN
Debrecen – A hajdúságiak kapusa, Verpecz István bízik benne, a Videoton ellen jobban megy majd a játék, mint Kispesten.

Pontosztozkodást, 1-1-es döntetlent hozott a vasárnap esti Budapest Honvéd-DVSC-TEVA összecsapás az OTP Bank Liga 25. fordulójában. A hazaiaknak Youla szerzett vezetést a 27. percben, majd Selim Bouadla egy távoli bombával még az első félidőben egyenlített. A második játékrészben túl sok izgalmat nem élhettek át a nézők, kivéve egy-egy piros lapot mindkét oldalon. A játék tehát hagyott kívánnivalót maga után, azonban a debreceni kapus, Verpecz István teljesítményére nem lehetett panasz Kispesten.

Nyerni akartak

– Magabiztosan léptem pályára a Bozsik Stadionban, ahol túl sok dolgom nem akadt – nyilatkozta a Naplónak a 28 esztendős hálóőr. – A Honvéd többnyire hosszú, előrevágott labdákkal operált, ezekre kellett figyelnem és hárítanom. A végén ívelgetni kezdett az ellenfél és elhibáztak egy ziccert is az utolsó pillanatban, így lett döntetlen a végeredmény. Ami a bekapott gólt illeti, tulajdonképpen egy fél helyzetből szerezte meg a vezetést a Budapest Honvéd. Az alapvonal közeléből jött a labda, nekem a rövid sarkot kellett zárnom, hogy lapos beadás esetén kivetődhessek rá. Holender azonban félmagasan, erőből rúgta be a labdát, Youla pedig egy ösztönös mozdulattal beleperdített és a kezem mellett a hálóba vágódott a labda. Talán százból egyszer sikerül így beleérnie egy csatárnak, sajnos a fejelni igyekvő Brkovics és én sem tudtam megakadályozni a gólt. Viszonylag hamar sikerült egyenlítenünk egy szép lövésből, ám a folytatásban talán túl óvatosak voltunk. Ebből a meccsből most nem tudtunk többet kihozni, pedig szerettünk volna nyerni – mondta Verpecz.

Jön a Vidi

Az tény, a Lokinak a zártan védekező, a játékot tördelő csapatok ellen sokszor nehezebben megy, mint a rangadókon. Szombaton délután éppen az éllovas Videoton látogat a Nagyerdőre, azon a meccsen élvezetesebb futballra van kilátás.

– A kispestiek a hosszan előre rúgott labdákat erőltetik, sok párharcot, verekedést felvállalva, és az esetleges pontrúgásokban bíznak. Ezt a harcmodort választották ezúttal is. A Videoton egy kiváló csapat, de mint azt a múlt szerdai Ligakupa-mérkőzésen is láthattuk, ők is és mi is felvállaljuk az offenzívebb focit. Nehéz mérkőzés lesz a listavezető elleni, azonban ott is a lehető legjobb eredmény elérése lesz a célunk – ígérte a Loki portása, Verpecz István.

HBN-TNSporthírek


hirdetés