Nem sikerült a bravúr Érden

Akt.:
Nem sikerült a bravúr Érden
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – A debreceni női kézilabdázók nagyarányú vereségbe futottak bele a hétvégi bajnokin.

A DVSC–TVP együttesére nehéznek ígérkező mérkőzés várt a női kézilabda NBI–ben, hiszen Varga József tanítványai a legutóbbi szezonban bronzérmet szerző Érd otthonában léptek pályára szombaton.

Hamar eldőlt

Katarina Krpezs szerezte a mérkőzés első gólját, a hazaiak szerb jobbszélsője büntetőből talált be a Loki hálójába. Kudor Kittiék az első percekben tudták tartani a lépést a riválissal, majd 3–3 után hosszabb ideig tartó hajdúsági gólcsend következett, amit a Pest megyeiek könyörtelenül kihasználtak, és megnyugtató fórra tettek szert (9–3). A folytatásban is az Érd akarata érvényesült, a 21. minutumban már tízzel mentek Szabó Edina játékosai. A győzelem kérdése gyakorlatilag az első félidőben eldőlt, ugyanis az érdiek a szünetre 11 találatos előnnyel vonulhattak (20–9).

A házigazda a második játékrészben ott folytatta, ahol abbahagyta, a debrecenieknek még a felzárkózás sem jött össze, sőt Barján Bianka találatával már tizenöttel vezettek a remeklő narancsmezesek (30–15). A cívisvárosiak a hajrában faragtak a hátrányukon, a lefújás pillanatában 32–20–as végeredmény állt az eredményjelzőn. A hajdúsági védelemnek alaposan meggyűlt a baja Klivinyi Kingával és Katarina Krpezzsel, akik tíz–tíz alkalommal találtak be. A vendégek legeredményesebb játékosának Maria Garbuz bizonyult, az orosz átlövő hat gólt jegyzett.

A jelenleg nyolcadik helyen álló DVSC–TVP legközelebb október 24–én lép pályára a pontvadászatban, ekkor a nagy rivális Békéscsaba érkezik a Hódos Imre Sportcsarnokba.

HBN


A tények

ÉRD–DVSC-TVP 32–20 (20–9)Érd Aréna, 1400 néző. V: Hargitai, Markó

ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 10 (4), Signaté 4, A. Bulatovics, Kisfaludy 1, Klivinyi 10, Takács K. Cs: Gridnyeva, Győri (kapusok), Havronyina 2, Fekete B. 1, Barján 1, Gulyás V., Szabó L. 1 (1), M. González 2, Vajda. Edző: Szabó Edina

DVSC: Horváth-Pásztor – Kelemen 2, Garbuz 6 (4), Kudor 4 (1), B. Klikovac 4, Karnik 1, Varsányi 1. Cs: Víg (kapus), Deszpotovics, Siska 1, Slakta 1, Szilágyi Á., Sirián, Marincsák. Edző: Varga József

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–3. 12. p.: 9–3. 17. p.: 12–4. 23. p.: 17–6. 32. p.: 22–10. 38. p.: 25–12. 47. p.: 28–14. 56. p.: 31–17

Kiállítások: 8, ill. 12 perc

Hétméteresek: 8/5, ill. 6/5


Mesterszemmel

Szabó Edina: – Mindenki nagyon élvezte a játékot. Jól kezdődött a meccs, mert már a bemelegítés alatt olyan szurkolás volt, amivel összeérett a közönség és a csapat.

Varga József: – Elismerésem az Érdnek, mi pedig szégyelljük magunkat.