Nem segített a vádlott a vérző nőn, akihez a rendőrök hívtak mentőt

Akt.:
Debrecen – N. Jácintot, mint visszaesőt, 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte emberölés kísérlete miatt az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2015 áprilisában. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett; végül a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a szabadságvesztés időtartamát 13 évre módosította.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2013-ban ismerkedett meg a cselekmény sértettjével, N. Judittal, akihez 2014 márciusában oda is költözött Debrecenben. A sértett édesanyja, aki szintén velük lakott, nem helyeselte lányának a vádlottal folytatott kapcsolatát, ezért elköltöztek egy ismerőshöz, de ott sem laktak sokáig. A vádlott ittas állapotban agresszívvá vált, bántalmazta a sértettet. 2014 júniusában is több alkalommal megütötte az asszonyt.

A vádlott és a sértett hajléktalan életmódot folytattak, éjszakáikat a Nagyerdő különböző bokros területein töltötték. Hajléktalan ismerőseik megengedték nekik, hogy melléjük egy sátorba beköltözzenek.

Ok nélkül szúrt

Egy alkalommal a nap folyamán elfogyasztott jelentős mennyiségű alkoholtól N. Jácint erősen ittas állapotba került, kötekedni kezdett a nővel. Amikor este kiléptek a sátorból, minden előzmény nélkül olyan erővel ütötte meg, hogy a sértett fejbőre felrepedt.

A bántalmazást a sátorban is folytatta, egy késsel testszerte szurkálni kezdte a nőt, aki a szúrásoktól annyira elgyengült, hogy felkelni sem tudott, még a másnapot is fekve töltötte, miközben folyamatosan véreztek sérülései. Állapota iránt azonban a vádlott közömbös volt, mentőt sem hívott. A rendőrjárőrök egy ellenőrzés során találtak rá a sátorban a magatehetetlen állapotban lévő asszonyra, akihez azonnal mentőt hívtak.

N. Juditon életmentő, hasfeltáró műtétet és mellkasi beavatkozást kellett végrehajtani. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét az ideje korán érkező szakszerű orvosi segítségnyújtás mentette meg – állapította meg a bíróság.

HBN

Címkék: ,