Nem rossz Böszörmény vagyoni helyzete

Hajdúböszörmény – Az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása részben felelt meg a jogszabályi előírásoknak 2011–2013 között – állapította meg az Állami Számvevőszék a nemrégiben zárult vizsgálatában.

A pénzügyi helyzet a 2013-ban megkezdett adósságkonszolidáció következtében javult. Az önkormányzat 2013-ban közel 7 milliárd forint költségvetési bevételt ért el és mintegy 6,2 milliárd forint kiadást teljesített, vagyona pedig körülbelül 28,3 milliárd forintot tett ki, ami az ellenőrzött időszak alatt 22,7 százalékkal nőtt. A működési költségvetés egyensúlya 2011-ben és 2013-ban a saját hatáskörű racionalizálási intézkedések, a kiegészítő költségvetési támogatások, valamint az állami feladatátvállalások együttes eredményeként biztosított volt – olvasható a számvevőszék jelentésében.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés