Nem roppant meg a Loki, volt tartása a debrecenieknek

FTC vs. DVSC
FTC vs. DVSC - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A favorit Fradi hétgólos előnyt harcolt ki hazai pályán a Loki ellen.

A Dunaújvárosi Kohász bravúros legyőzését követően egy még nagyobb falat, a bajnoki címvédő Ferencváros került a DVSC-TVP útjába a bajnoki rájátszásban. A legjobb négy közötti párharc első összecsapását a fővárosi Elek Gyula Arénában játszották szerda este.

Felálltak a padlóról

Annak ellenére, hogy mindkét csapat remek szurkolótáborral rendelkezik, rendkívül hangulattalan rangadót figyeltek a nézők, ugyanis pár perctől eltekintve nem volt érdemi buzdítás a csarnokban. De ez nem zavarta meg a hazaiakat, a 13. percben már 6–1-re vezettek. Tone Tiselj ekkor időt kért, s ezt követően feljavult a debreceniek támadójátéka, s a csereként kapuba álló Horváth-Pásztor Bettina nagyszerű teljesítményének köszönhetően nem változott a különbség. a szünetben 16–11-re vezettek a zöldek.

A második félidőt is a Fradi kezdte jobban, a szünet után 6 percet kellett várni az első debreceni gólra. A 49. minutumban már tíz találat volt a különbség (27–17), de a DVSC nem roppant meg, a cívisek bizonyították, nem szabad őket félvállról venni. Horváth-Pásztor bravúrt bravúrra halmozott a kapuban, míg támadásban Deszpotovics, Garbuz és Siska kapta el a fonalat. A vendégek felzárkóztak 28–24-re, sőt ziccerük is volt, ám hibáztak. Az utolsó percekben szinte válogatás nélkül állították ki a lokistákat a játékvezetők, rendre kettős emberhátrányban játszottak a piros-fehérek. Így nem meglepő, hogy a végjátékban csak Kovacsiczék szereztek gólt, s végül 31–24-re nyertek. A visszavágót május 11-én rendezik a Hódosban.

Lépéselőnyben a Győr

A bajnokság elődöntőjének másik ágán a Győri Audi ETO az Érddel csatázik a fináléba jutásért. A párharc első felvonásán a Győr hazai pályán 42–26-re kiütötte az érdi csapatot. A zöld-fehéreknél Löki és Sulland volt a legeredményesebb, 7-7 gólig jutottak.

HBN-BN


A tények

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–DVSC-TVP 31–24 (16–11)

Elek Gyula Aréna, 400 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi

FTC: Szikora – Lukács, Hornyák D. 3, Szucsánszki 4 (1), MÉSZÁROS R. 3, PENA 7, SCHATZL 4. Csere: Tomasevics (kapus), Szekerczés 1 (1), Szekeres, KOVACSICZ 6, Cifra, Szarka 1, Zácsik 2. Edző: Elek Gábor

DVSC: Lajtos – Varsányi, Karnik Sz. 3, Kudor 2, B. Klikovac, Garbuz 3, Kelemen 1. Csere: HORVÁTH-PÁSZTOR (kapus), SISKA 7 (3), DESZPOTOVICS 6, Sirián 2, Szilágyi, Slakta. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 12. p.: 6–1. 16. p.: 8–4. 20. p.: 12–6. 26. p.: 14–10. 34. p.: 19–11. 42. p.: 22–15. 49. p.: 27–17. 51. p.: 28–19. 56. p.: 28–24

Kiállítások: 6, ill. 16 perc

Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3

Mesterszemmel

Elek Gábor: Az első negyven perccel elégedett vagyok, az utána következő húsz nem tetszett, saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de a végén azért helyén volt a szívünk.

Tone Tiselj: Csak két napot edzettünk a meccs előtt, nem készültünk semmi különössel, és bár az elején megmutatkozott, hogy melyik csapat a rutinosabb, a végén nagyon szépen küzdöttünk. Látszott, hogy a Fradi egy európai nagycsapat, a végén ezt-azt nem értettem a bíráskodásban.