Nem pihentek a hajdú-bihari tűzoltók

Nem pihentek a hajdú-bihari tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Hajdúszoboszlón melléképület égett hétfőn, Szerepnél pedig kukoricatarló. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Avar égett megyeszerte hétfőn. Hajdúsámsonban a Mályva utcában, Nyíradony és Debrecen külterületén Ebes irányában, de égett az aljnövényzet Hajdúbagoson és Sápon is. A tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat minden esetben.

Egy önkormányzati lakás fatüzelésű kazánjából a füst áramlott a lakótérbe Hajdúszoboszlón a Csontos utcában. A Hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók elvégezték a lakás átszellőztetését, valamint a kályhában lévő égő részek eltávolítását is. Személyi sérülés nem történt.

Kukoricatarló kapott lángra tegnap este Szerep közelében. A közel ötven hektáron égő területet a püspökladányi, a debreceni, a karcagi és a szeghalmi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Tűz ütött ki egy melléképületben tegnap éjszaka Hajdúszoboszlón, a Fazekas Mihály dűlőn. A közel kilencven négyzetméteres épület oltását a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók nagy erőkkel kezdték meg. A tűzoltók a teljes terjedelmében égő épületből három propán-bután palackot és két szén-dioxid palackot hoztak ki. A tüzet három vízsugárral oltották el. A robbanásveszély miatt az ott élőknek egy időre el kellett hagyniuk a közeli lakóházaikat, ahová később visszatérhettek. Az eset során személyi sérülés nem történt, a kár jelentős.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –