Nem nő a betörések száma Debrecenben

Nem nő a betörések száma Debrecenben
A kertek alatt azt suttogták Debrecenben, hogy megszaporodtak a betörések a városban, és többször csak használati tárgyak tűntek el az udvarokról, épületekből.

A betörők a készpénzhez nem nyúltak, ebből pedig többen arra következtettek, hogy esetleg az árvízkárosultak egy része próbálja újra berendezni házát a hatalmas károk után.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztályának nincs tudomása utazó-bűnözői hullám megindulásáról megyénk vagy a régió felé. Az illetékességi területükön történt esetek során semmilyen információ nem erősítette meg az elképzelést, miszerint kapcsolatba hozhatók a debreceni betörések az árvízkárosultakkal. Az adatok is azt mutatják, a 2009-es év hasonló időszakához képest nem történt több lakásbetörés. A betörések 80 százaléka nappal történik.

Laptopnál nagyobbat nem visznek

A behatolók kedvelt zsákmámya a készpénz, az arany, az ékszer. Manapság jellemző, hogy laptopnál nagyobb műszaki cikkeket nemigen tulajdonítanak el.

Széles a zsákmány-paletta a hétvégi házak esetében. Bogrács, kábel, szivíttyú, szerszám is tűnt már el, de a cél általában a fém hulladékok és -alkatrészek megszerzése. Ezekről a bűncselekményekről a gyér lakosság miatt sokszor hetekig nincs tudomása sem a tulajdonosnak sem a hatóságnak.

Mi is védekezhetünk

A rendőrségnek a legfertőzöttebb területeken megerősített a jelenléte, és az ismert elkövetőket is próbálják kontroll alatt tartani, de mi magunk is tehetünk értékeink biztonságáért. Hatásos védekezési módot jelenthet, ha fény- és hangjelzést adó riasztóberendezést illetve álkamerákat szereltetünk fel.
További tanácsokat személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Betörési alosztályának munkatársaitól kérhetnek.

Megöltek egy prostituáltat Hajdú-Biharban

Túlélő felszereléssel indult Olaszországba, fennakadt a mélységi hálón

Hamis papírokkal intézett személyi kölcsönöket az ózdi házaspár

Bombariadó volt a TEVA-ban