Nem maradnak el a keresztelők Nagyhegyesen, előkerültek az ellopott kegytárgyak

Akt.:
Nem maradnak el a keresztelők Nagyhegyesen, előkerültek az ellopott kegytárgyak
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló, Nagyhegyes – A hajdúszoboszlói rendőrök megtalálták, lefoglalták és visszaadták a lelkésznek a nagyhegyesi templomból eltulajdonított keresztelő kancsót és más kegytárgyakat.


Mint arról korábban hírt adtunk, 2015. augusztus 6-án 13 óra 36 perckor egy helyi polgárőr értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy a nagyhegyesi, Kossuth utcában található református templomba betörtek.

A helyszíni szemle adatai alapján a gyanúsított a templomból egy kelyhet és egy rézből készült keresztelő kancsót, valamint két tányért és készpénzt tulajdonított el.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai a beszerezett információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves K. Lászlót. A nyomozók a helyi lakost lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A terheltnél tartott házkutatás során a rendőrök a vízóraaknába elrejtve megtalálták a kelyhet, a két tányért, valamint a keresztelő kancsót, továbbá még 15 – a görög katolikus egyház tulajdonát képező – kegytárgyat, amelyeket a gyanúsított korábban szintén a nagyhegyesi templomból lopott el.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A gyanú szerint a férfi korábban a nagyhegyesi gyülekezeti házba is betört, ahonnan létrát, több gázcsapot és csaptelepeket tulajdonított el. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A rendőrök a református templom lelkészének 2015. augusztus 14-én visszaadták az eltulajdonított kegytárgyakat.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Lászlóval szemben lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –


Majdnem lőttek a nagyhegyesi kereszteléseknek
Hajdúszoboszló, Nagyhegyes – A hajdúszoboszlói rendőrök elfogták azt a 38 éves férfit, aki a gyanú szerint betört egy nagyhegyesi templomba, ahonnan különböző kegytárgyakat és készpénzt tulajdonított el.


Rendőrkézen a nagyhegyesi betörő
Nagyhegyes – A hajdúszoboszlói rendőrök őrizetbe vették K. Lászlót, aki a gyanú szerint betört a nagyhegyesi gyülekezeti házba.
hirdetés