Nem lesz többet kátyú és sár a Csengő utcában

Nem lesz többet kátyú és sár a Csengő utcában
© Fotó: Miskolczi János
Debrecen – December közepére eltűnnek a gödrök az egyre nagyobb forgalmú mellékutcából.

Leaszfaltozzák a debreceni Sóház városrészben található, a Hajnal utcát az Alkotmány utcával összekötő Csengő utca azon részét is, amelyet eddig zúzott aszfalttal igyekeztek stabilizálni. Pankotai László, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: a munkára elsősorban a szomszédban található Kossuth Gimnázium, illetve az adóhivatal miatt megnőtt forgalom miatt van szükség. De a Csengő utcán lakók, valamint az ott garázzsal rendelkezők is panaszkodtak, mondván esős időben kátyúk alakulnak ki. A 177 méter hosszú szakaszra 5 méteres szélességben terítenek majd le aszfaltot. A 31,4 millió forintos költségeket a város állja. A beruházás befejezése december 15-én várható.

csengo_utca_1Fotó: Miskolczi János

A képviselő arra kérte az autósokat, hogy ez idő alatt fokozott figyelemmel közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett jelzőtáblákat.

Pankotai László kifejtette: az ő választókerületében ezután már csak a Zöldfa utca egy rövidke, zsák része, illetve a Hajnal utca a görögkatolikus templomnál lévő szervizútja marad burkolat nélkül.

A képviselő kérdésünkre arról is beszámolt, hogy a döntéshozók a NAV székházhoz vezető Alkotmány-, illetve Faraktár utca esetleges egyirányúvá tételén gondolkodnak.

A Sóház negyedben jövő tavasztól pedig megújulnak az elhasználódott parkok, játszóterek – tette hozzá Pankotai László.

OCs