Nem lesz többé sár

Akt.:
Nem lesz többé sár
© Fotó: Polgármesteri Hivatal (Debrecen)
Debrecen – Kiemelt feladatként kezelik a Nagysándor és a Vulkán telep utcáinak leaszfaltozását.

Megkezdték a Hatvan utcai kertben található Géza utca leburkolását. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Széles Diána (Fidesz) önkormányzati képviselő elmondta: a munkát két ütemben végzik el. Előbb a Kálmán utcától 140 méter hosszan dolgozik a kivitelező, a fennmaradó 150 méterre vonatkozó vállalkozási szerződést várhatóan néhány nap múlva írják alá. A Géza utcai burkolat szélessége 3 és 3 és fél méter között fog váltakozni. Az önerős útépítés keretében, 19 millió forintból megvalósuló beruházás előreláthatólag május végére készül el.


Fotó: Polgármesteri Hivatal (Debrecen) Fotó: Polgármesteri Hivatal (Debrecen) ©

Dr. Széles Diána arról is beszélt, hogy az önkormányzat kiemelt feladatként kezeli a Nagysándor telep és a Vulkán telep belvíz elvezetési problémáinak megoldását. Miután a csapadékvíz rendszer fejlesztése elkészült, – a helyhatóság pénzügyi forrásainak függvényében – az ottani még burkolatlan utcák aszfaltozásához is hozzákezdenek.

– A szilárd burkolat elkészítéshez néhány utcában azonban hiányzik a megfelelő szélesség. Ilyenek például a Gohér és a Halastó utcák – ismertette kérdésünkre a képviselő. Hozzátette: az ott lakóknak meg kell érteniük, hogy amíg nem teszik beljebb a kerítéseiket, nem lehet ezt a problémát megoldani. Amennyiben erre sor kerül, nemcsak a sár tűnik el, hanem ingatlanjaik értéke is jelentősen emelkedik – hangsúlyozta dr. Széles Diána.

HBN-OCs