Nem lesz sztrájk, a Mozdonyvezetők Szakszervezete megállapodott a MÁV-Trakció vezetőivel

Nem lesz sztrájk szombaton, a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) ugyanis megállapodott a MÁV-Trakció Zrt. vezetőivel – jelentette be a cég pénteken délután.

A sikeres megegyezésnek köszönhetően a MOSZ visszavonja sztrájkfelhívását, így április 10-én, szombaton is menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A közlemény szerint a cég és az érdekképviselet között három napig tartottak a sztráktárgyalások, amelynek során pénteken, az utolsó, eddig még vitás helyszínen, a budapesti vontatási központ területén is megállapodásra jutottak. Így mind a hat területi központnál megegyezés született a szakszervezettel a Kollektív Szerződés helyi függelékei ügyében. A megállapodás után a tárgyaló felek kijelentették, hogy valamennyi vitás kérdésben sikerült konszenzusos egyezségre jutniuk.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete kedd este jelentette be, hogy szombaton 8-14 óra között sztrájkot tart, ha legkésőbb péntekig nem jön létre megállapodás a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. és a MOSZ között a Kollektív Szerződés helyi függelékei ügyében.

– Független Hírügynökség -