Nem lesz sétagalopp, de be kell húzni a meccset

Nem lesz sétagalopp, de be kell húzni a meccset
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Sándor Tamás úgy véli, mára nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok a világ futballjában.

Egy világbajnoki selejtező és egy barátságos mérkőzés vár még a magyar labdarúgó-válogatottra ebben az esztendőben, melyeket vasárnap és kedden rendeznek meg. Bernd Storck szövetségi kapitány fiai előbb Andorra ellen lépnek pályára az oroszországi repülőjegyekért a hét utolsó napján 18 órától, két nappal később pedig Svédország látogat a Groupama Arénába, az a kilencven perc 19 óra 45 perckor kezdődik.

Csökkent az esély

Az andorraiak nem tartoznak az európai futball elitjébe, s ahhoz, hogy a csoportban – ahol Svájc, Portugália, Feröer és Lettország található még – ne szakadjunk le nagyon az előttünk állóktól, s ne veszítsük el a harmadik pozíciónkat, mindenképpen le kell győznünk őket.

– Annyira kiegyenlített a világ futballja, hogy senki ellen nem lehet könnyű sikerben bíznia egyik válogatottnak sem – mondta a Naplónak a DVSC korábbi játékosa és pályaedzője, Sándor Tamás. – Ennek ellenére ezt a találkozót kötelező lenne megnyerni, pedig mint tudjuk, az ilyen meccseket a legnehezebb három ponttal abszolválni. Ma már igen ritkák a hét-nyolc gólos győzelmek, de ahhoz, hogy reális esélyünk maradjon az első két hely valamelyikére, be kell húznunk a vasárnap esti mérkőzést. Nem lesz könnyű dolga a válogatottnak ebben a csoportban, de természetesen csak komoly célokat kitűzve lehet elérni valami kiemelkedőt. Andorra ellen tehát mindenképpen győzelmet várok – mondta a tréner.

Sándor Tamás a magyar együttes esélyeit így látja: – Feröerrel az Eb-selejtezők során is találkoztunk és ugyan mindkétszer legyőztük őket egy góllal, már akkor megtapasztalhattuk, hogy komoly játékerőt képviselnek és rengeteget fejlődtek az utóbbi években. Nyilván jobb lett volna nem egy, hanem három pontot elhozni tőlük, de számomra az itthoni, Svájc elleni vereség sokkal fájóbb, mert azon a mérkőzésen nagyon jól játszott a csapat és nem érdemelt vereséget. Sajnos könnyen lehet, hogy ezek a pontok hiányozni fognak a végén, azzal a vereséggel csökkentek az esélyeink az első két helyre. De reménykedem benne, hogy tudunk még javítani a sanszunkon – fogalmazott az egykori 11-szeres válogatott futballista. Arra is kíváncsiak voltunk, nem hiányzik-e a kispad Sándor Tamásnak. Mint köztudott, Kondás Elemér segítőjeként öt és fél évig volt tagja a Loki szakmai stábjának, egészen a vezetőedző júliusi lemondásáig.

Már keresték az NB II-ből

– Kispályán focizok az öregfiúk csapatában, jelenleg ennyi kapcsolatom van a labdarúgással. A távozásunkat követő két-három hétben még élveztem a pihenést és azt, hogy másra is jut időm a futballon kívül, de mostanra hiányzik a mindennapi munka, az edzések. Szeretnék a tréneri pályán maradni, nemrég volt egy megkeresésem egy NB II-es gárdától, de végül az a lehetőség elhalt. Meglátjuk, mit hoz majd a jövő.

HBN